Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Niet eens een stomend seksleven: dit is volgens experts nóg beter voor je relatie

Niet eens een stomend seksleven: dit is volgens experts nóg beter voor je relatie

Niet eens een stomend seksleven: dit is volgens experts nóg beter voor je relatie

Wanneer het aankomt op het toetsen van je relatie en hoe lekker het tussen jullie gaat, is een stomend seksleven vaak een belangrijke graadmeter. Te vaak, zeggen experts nu.

Corona

Of je nou samenwoont of een latrelatie hebt: grote kans dat je elkaar sinds de coronacrisis vaker ziet dan ooit. Het normale leven is nu (gelukkig) weer enigszins op gang, maar nog niet zo lang geleden zaten we aan huis gekluisterd en was de dagelijkse wandeling rondom het huis het enige uitje. En als je dan zoveel tijd samen op de bank spendeert, is het niet gek als jullie seksleven een stuk minder spannend is.

Relatie rituelen

Klinkt als het recept voor een ingedutte relatie, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Sterker nog: al die tijd samen geeft de gelegenheid om meer rituelen samen te bedenken. En die rituelen zijn, hoe eenvoudig ook, magisch voor jullie band.

Samen de afwas doen

Daarbij hoef je niet (per se) te denken aan een wekelijkse date night met een viergangendiner en Knuffelrock 81 op de achtergrond. Juist de kleine dingen doen ertoe. In het weekend samen koffie drinken en de krant lezen in bed, iedere week een muziekontdekking met elkaar delen of iedere avond samen de afwas doen, bijvoorbeeld.

Lees ook
So happy together: 5 tips voor een lange en gelukkige relatie

Kan geen kamasutra tegenop

“Blijvende liefde wordt gevoed door die alledaagse momenten van verbinding”, verduidelijkt psycholoog dr. John Gottman. Die grote romantische gebaren houd je immers nooit een leven lang vol. Dus dat avondwandelingetje dat jullie tijdens de lockdown iedere dag na het eten deden? Daar kan geen kamasutra tegenop.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock