Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > I love you, jaja: na 1,5 jaar is elke romantische verliefdheid wel voorbij

I love you, jaja: na 1,5 jaar is elke romantische verliefdheid wel voorbij

I love you, jaja: na 1,5 jaar is elke romantische verliefdheid wel voorbij

In het begin van een relatie denk je dat het nooit meer over gaat. Helemaal hoteldebotel verliefd op elkaar, maar voor hoelang blijft die fase nou écht?

Roze wolken

De eerste fase is alles koek en ei. Kleffe dates en je kan elkaar niet missen. Langzamerhand merk je dat het wat minder wordt. Er is dan nog wel liefde, maar niet meer de vlinders die je eerst voelde. Je bent niet meer zenuwachtig en je kent elkaar al goed genoeg. Herken je dat nog? De eerste verliefde fase. Je kan vast niet meer herinneren hoe lang die periode heeft geduurd, maar wij vertellen je hoe lang die ongeveer duurt.

Verliefde periode

Je zou misschien willen dat die fase eeuwig blijft duren. Helaas komt aan alles een eind. Het kan een aantal maanden duren of jaren, maar het gaat ooit wat minder worden. Dit alles heeft te maken met hoevaak het koppel elkaar ziet. Hoe vaker je elkaar ziet, hoe sneller die fase overgaat. Stellen die ver van elkaar wonen, blijven langer in die verliefde periode. Terwijl koppels die elkaar elke dag zien, sneller uit die fase gaan. Het spannende, maar ook fijne gevoel begint dan te wennen. Uit onderzoek blijkt dat na 1,5 jaar elke romantische aantrekkingskracht wel voorbij is. Helaas maar waar.

Lees ook
Ben jij de oudste, middelste of jongste thuis? Dit zegt het over jouw relaties

Uitstellen

Na ongeveer 4 maanden ken je de ander een stuk beter. De meeste relaties verbreken dan ook. Er ontstaat dan een grote ruzie en dan verdwijnt de verliefde fase ook. Toch is er een manier om de fase te verlengen. Om nog langer de vlindertjes te laten voelen. Wanneer je allebei werkt aan je mentale gezondheid en genoeg tijd voor jezelf neemt, dan is er al een groot verschil. De communicatie wordt beter als het fijn en ontspannen aanvoelt om samen te zijn. Het is dus mogelijk om de vlinders te laten blijven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages