Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Reportage: 3x per week seks (is ook prima)

Reportage: 3x per week seks (is ook prima)

Reportage: 3x per week seks (is ook prima)

Met een seksgemiddelde van twee, drie keer per week kun je prima voor de dag komen. Liefst nog meer, maar minder baart zorgen. En dat terwijl Nederlanders in een vaste relatie gemiddeld maar drie keer per máánd seks blijken te hebben. Journalist Hester Zitvast haalt dat zelfs niet altijd, maar hé: boeien.

“Als seks een gerecht was, biedt het leven inmiddels voldoende kruiden om het een overkill aan smaak te geven. Heb je een ingedut seksleven? Shop een online winkelmandje met sextoys vol. Niet alleen voor jezelf, ook voor hem, er is zo veel verkrijgbaar. Al iets van bondage geprobeerd? Nee? Partnerruil dan? Een tantracursus? Het is lastig dat de parenclubs nu dicht zijn, anders zou je daar ook een enorme boost uit kunnen halen. Sexy lingeriesetje aan – wat later op de avond uit natuurlijk. En anders moet je gewoon maar zin maken, want dat stond jaren geleden al in de Linda. Zolang je maar geen genoegen neemt met eens in de maand.”

Lees ook
Elke dag seks? Om deze redenen is dat goed voor je

“Ik doe dat dus wel, genoegen nemen met eens in de maand. Soms komt het er namelijk niet van en ik weiger daar meteen vlekken van in mijn nek te krijgen. Het afgelopen jaar zou ik niet als ‘het beste jaar ooit’ willen omschrijven. Mijn broer lag in scheiding en kwam drieënhalve maand mét al zijn problematiek bij ons wonen. Door corona hadden we de hele kinderschare maandenlang gezellig boven op onze geforceerde thuiswerkbureaus zitten. En toen kreeg mijn moeder als uitsmijter van 2021 een ernstige hersenbloeding. Ik weet niet hoe het met de gemiddelde mens zit, maar als ik weer eens drie uur naast haar bed had gezeten en slechts een schim zag van wie ze ooit was, kwam ik niet bepaald opgewonden thuis. Sterker nog, ik huilde de ogen uit mijn hoofd, sprak mijn zorgen uit en legde op de bank mijn hoofd op de schoot van mijn vriend. Zijn hand op mijn schouder was alles wat ik op dat moment nodig had. Geen stomende seks. En al helemaal geen zweepje om in de stemming te komen.”

Lees de volledige reportage in Flair 13-2021. Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Hester Zitvast | Illustratie: Kristel Steenbergen