Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Els werd verliefd op vakantie: ‘Het was of Halil en ik alleen op de wereld waren’

Els werd verliefd op vakantie: ‘Het was of Halil en ik alleen op de wereld waren’

Els werd verliefd op vakantie: ‘Het was of Halil en ik alleen op de wereld waren’

Toen Els tijdens haar vakantie in Bodrum verliefd werd op Halil, voelde ze al snel dat het meer was dan een vakantieliefde. Ook al had ze al een vriend in Nederland, deze liefde was uniek.

“Ik was 21 en op vakantie met m’n beste vriendinnen. We waren met z’n drieën en hadden afgesproken: samen uit, samen thuis. ’s Nachts de clubs onveilig maken, ja, maar meer ook niet. Ik had thuis een vriend, net als een van mijn vriendinnen. We hadden gezworen dat we ‘braaf’ zouden zijn. Maar op de eerste avond stond Anja al te zoenen, terwijl Mieke vertrok met onbekende bestemming én een onbekende man.

Dus daar stond ik, alleen. Ik was niet bang, eerder pissig omdat ze me gewoon lieten stikken. Terwijl ik buiten voor de club stond te bedenken wat ik zou doen, sprak Halil me aan. Ik had hem binnen al gezien: een mooie jongen, een man eigenlijk. Een kop groter dan ik, stoer en sterk.

‘Het was of Halil en ik alleen op de wereld waren. Mijn vriendinnen, mijn vriend, ze bestonden niet meer’

Of alles goed was, wilde hij bezorgd weten. Niet flirterig, niet opdringerig, maar oprecht geïnteresseerd. Ik was op mijn hoede en zei dat alles in orde was. ‘Your girlfriends have left you?’ vroeg hij. Hij had me blijkbaar goed in de gaten gehouden. Doordat ik zo geïrriteerd was, begonnen we makkelijk een gesprek.

Ik zei hem dat ik het niet begreep, dat een van hen een vriend had thuis, net als ik, en dat ze fout bezig was. Ik zei het deels om hem duidelijk te maken dat ik niet vrij was en verwachtte dat hij weg zou gaan. Maar dat deed hij niet. We dronken nog iets en daarna zette hij me netjes af bij het hotel.

Halil bleek niet in Bodrum te wonen, maar in Milas, een stad verderop. Hij was op vakantie met een vriend, maar die had hem, net als mijn vriendinnen mij, in de steek gelaten. Het was een leuke ontmoeting, meer niet. Maar toen ik de volgende ochtend alleen op het strand zat – Anja en Mieke waren met geen stok uit bed te krijgen na hun nachtelijke avonturen – stond Halil weer voor mijn neus.”

Echt, lief, warm

“‘What a nice surprise’, lachte hij oprecht. Daar, op dat moment, werd ik verliefd op hem. Hij leek zo echt, zo lief en warm. Niet dat ik iets liet merken, zeker niet aan hem. Ik had immers een vriend. De hele dag trokken we samen op, ik zag mijn vriendinnen alleen nog wanneer we ons ‘s avonds klaarmaakten om op stap te gaan, zij hadden ook hun eigen plannen.

De volgende dagen leek het of Halil en ik alleen op de wereld waren. Mijn vriendinnen, mensen thuis, mijn vriend, ze bestonden niet meer. Alleen hij en ik. Eigenlijk was het een vakantieliefde, maar voor ons voelde het als meer. Ik voelde me verbonden met hem, wat wij voor elkaar voelden was uniek. Ik was al eens verliefd geweest, had relaties gehad. Maar dit? Nee, dit had ik nog nooit gevoeld.

Lees ook
Melanie (23) maakte aanslag op vliegveld Zaventem mee: ‘Je beseft ineens dat elke dag je laatste kan zijn’

Op de derde avond kuste Halil me. Ik heb gevochten tegen mijn verliefdheid, ik wilde mijn vriend niet bedriegen. Maar het voelde niet als bedriegen. Het was duidelijk dat ik het moest uitmaken als ik thuis was. Want wat ik met mijn vriend had, zonk in het niets bij wat ik voelde voor Halil. Dus duwde ik hem niet weg, maar kuste ik terug. De zwoelste kus van mijn leven. Ik was zo verliefd.

Drie dagen later moesten we naar huis. De hele vliegreis jankte ik. Ik liet de liefde van mijn leven achter. Mijn vriendinnen snotterden met me mee, maar we lachten ook om ons gedeelde verdriet. Maar terwijl zij hun leven thuis weer oppakten, lukte mij dat niet.

Ik maakte het uit met mijn vriend en ook al probeerde ik Halil te vergeten, hij was geen seconde uit mijn gedachten. We sms’ten, skypten en mailden de hele dag door. Ik ging weer studeren, maar mijn dagen bleven in het teken staan van Halil. Dag en nacht dacht ik aan hem, droomde ik van hem en miste ik hem.”

Lees het hele verhaal van Els in Flair 33-2021. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst Frauke Joossen | Beeld GettyImages