Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Rare mensen vinden sneller een partner

Rare mensen vinden sneller een partner

Rare mensen vinden sneller een partner

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een beetje raar zijn sneller een partner vinden dan normale mensen. Hé het is oké om anders te zijn dan de rest!

Volgens een studie zou het mannelijke geslacht ons aantrekkelijker vinden als we een beetje gek zijn. De onderzoekers vroegen aan verschillende testpersonen, zowel heteroseksueel als biseksueel, om op online datingsites mensen te selecteren. Vervolgens moesten ze hun ideale partner voorstellen en een date beschrijven met die personen.

Zowel bij mannen als bij vrouwen waren er gelijkaardige resultaten. Hun voorkeur ging niet uit naar een partner die een gelijkaardige kledingstijl of mening had. Het komt erop neer dat mensen die een tikkeltje gek zijn en niet volgens de regels leven een voordeel hebben tijdens daten. Zo blijkt dat het stereotype beeld van de girl next door toch niet helemaal blijkt te kloppen.

Tijdens een girls’ night out gaan we vaak helemaal los en dat zouden we dus ook in het gezelschap van mannen moeten doen. Probeer niet zo verlegen te zijn en laat het wild child in jou naar boven komen!

De studie werd gepubliceerd in the Personality and Social Psychology Bulletin reports.

Lees ook:

Bron: Flair.be

Tekst: Sandie Stroobans