Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Oudere vrouw in trek

Oudere vrouw in trek

Oudere vrouw in trek

Ben je boven de dertig, zijn de eerste rimpels rond je ogen, mond en op je voorhoofd al goed zichtbaar? Niet getreurd: mannen vallen op rijpere vrouwen!

Bijna een derde van de mannen date graag met een vrouw van minimaal 8 jaar ouder en ze zien er soms zelfs een serieuze relatie in. Dezelfde hoeveelheid mannen date geregeld met oude vrouwen. En een kwart van de mannen date nog niet met rijpere vrouwen, maar zou dat wel graag willen.

Hoe ouder hoe beter?
Maar hoe oud moet je dan zijn als vrouw? Ongeveer een tiende van de mannen date het liefst met vrouwen van 8 tot 10 jaar ouder, 15 procent van de mannen wil een vrouw die 11 tot 16 jaar ouder is en 5 procent date het liefst een vrouw van 17 tot 21 jaar ouder!

Ervaring
Waarom willen mannen zo graag een oudere vrouw? Het antwoord is voorspelbaar: oudere vrouwen hebben meer seksuele ervaring. Ook kennen deze vrouwen geen gêne en remmingen in bed. Volgens de mannen zijn rijpere vrouwen verzorgd, aantrekkelijk, zelfstandig en zelfverzekerd.

Vrouwen
Ook vrouwen houden wel van een date met een jongere man: een derde van de vrouwen gaat wel eens op stap met een jongere man. Waarom? Jonge mannen zijn knap, hebben een lekker lichaam en zijn onvermoeibaar in bed. Ook innerlijk speelt een rol: volgens vrouwen is een jongere man modern, jong van geest en ruimdenkend. Slechts 6 procent van de vrouwen ziet zichzelf in een relatie met een veel jongere man.

Dit blijkt uit onderzoek van Singlessite onder 750 singles, waarvan 40% vrouw en 60% man is.