Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Orgasmes zijn gezond!

Orgasmes zijn gezond!

Orgasmes zijn gezond!

Je wist waarschijnlijk al dat een regelmatige climax je relatie kan verbeteren en dan vooral het ego van je partner. Wat je misschien nog niet wist, is dat een orgasme goed is voor je gezondheid. Seksuoloog Lou Paget geeft vijf gezondheidsvoordelen van een orgasme. Vanaf nu heb je nog meer plezier tussen de lakens!

1. Een orgasme houdt je vrouwelijke lichaamsdelen gezond
De extra stimulatie van een orgasme zorgt ervoor dat je bloed snel doorstroomt naar je geslachtsdelen. Dit houdt het boeltje van onderen soepel en fris. Om het maximale resultaat te behalen, moet je minimaal één keer per week klaarkomen. Werk aan de winkel dus!

2. Een orgasme werkt pijnverlichtend
Sommige studies suggereren dat een goed orgasme de pijntolerantie van een vrouw met meer dan de helft kan verdubbelen. Een orgasme werkt dus als een pijnstiller, maar zorgt ook voor veel genot. Een win-win situatie!

3. Een orgasme beschermt je hart
Van sex en orgasmes is aangetoond dat ze helpen stress te verminderen. Door een orgasme wordt er meer oxytocine (een knuffelhormoon) aangemaakt en dit leidt tot een lagere bloeddruk bij vrouwen. Daarom is een orgasme goed voor je hart.

4. Een orgasme helpt je beter slapen
Tijdens een orgasme komt het wonderhormoon endorfine vrij. Dit hormoon heeft een kalmerend effect en geeft een geluksgevoel. Het is dus geen verrassing dat veel van ons heerlijk kunnen slapen na een heftige vrijpartij.

5. Een orgasme houdt je in vorm en helpt je afvallen
In de dertig minuten dat je sex hebt, wind je je partner niet alleen op, maar verbrand je ook nog eens calorieën. Volgens sommige schattingen kun je zelfs tot 200 calorieën verbranden tijdens een verhitte en vermoeiende sexpartij. Dit zou theoretisch betekenen dat je ongeveer drie orgasmen moet hebben. Dat wordt flink oefenen!

Bron: Self.com