Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Ik merk dat ik verliefd word op de ex van mijn zus’

Opgebiecht: ‘Ik merk dat ik verliefd word op de ex van mijn zus’

Opgebiecht: ‘Ik merk dat ik verliefd word op de ex van mijn zus’

Floor (29): “Toen ik een appje van Sil kreeg, verbaasde me dat. Niet zo zeer dat hij me appte, maar de manier waarop hij contact met me zocht. Sil is twee jaar de vriend geweest van mijn zus Eva. Behalve dat ze mijn zus is, is Eva ook mijn beste vriendin. We zijn altijd heel close geweest en al is ze anderhalf ouder dan ik, mensen denken soms dat we een tweeling zijn. En nu dreig ik dus te vallen voor haar ex…”

Verliefd op ex van zus

“Heel lastig, maar ik geloof echt dat ik verliefd word op Sil. Ik heb hem altijd gemogen toen hij samen was met Eva. Mijn zus en ik zijn hartsvriendinnen en we hebben zelfs jaren samengewoond. Dat hield op omdat ik een baan kreeg aan de andere kant van het land en ik daar ook een te leuke woning kon krijgen om te laten schieten. We zijn nu geen huisgenoten meer, maar zijn dat wel lang geweest – ook in de tijd dat Eva met Sil ging. Dat was een superleuke periode. Ik had destijds ook een vriend en we deden veel dingen met z’n vieren.”

‘Het is toch een ongeschreven regel dat je niet datet met de ex van iemand met wie je close bent’

“Toen Sil het uitmaakte met Eva, was ze daar goed van overstuur en dat verdriet heeft maandenlang geduurd. Uiteraard deed ik alles om haar op te beuren. Ze was down, zat er doorheen, maar ik was er voor haar: de schouder om op uit te huilen. Gelukkig ging het verdriet ook weer over en al heeft Eva nu geen vaste relatie, ze is gelukkig wel een paar ‘projectjes’ verder, zoals wij het noemen. Korte flirts, onenightstands, genoeg om Sil te vergeten – althans voor zover ik het kan inschatten. We bellen elke dag, dus ik geloof niet dat ze dingen voor me verborgen houdt. Normaal doe ik dat ook niet – zij weet alles van mij – maar nu speelt er dus iets wat ik niet durf te delen.”

Versmolten levens

“Ik heb bijna dagelijks appcontact en afgelopen maanden ook vaak gefacetimed met Sil. Het begon met een berichtje met de vraag hoe het met me ging. Dat vond ik leuk, want ons contact was ook verwaterd nadat hij mijn zus had gedumpt. Natuurlijk was ik destijds Team Eva. Ik heb hem nooit anders gezien dan ‘de vriend van mijn zus’ en later als ‘de ex van mijn zus’. Ik had nooit speciale gevoelens voor hem, maar ik kan me voorstellen dat het andersom wel zo was. Eva en ik lijken veel op elkaar, niet alleen qua uiterlijk, maar ook in onze manieren. Dus als je van ons de één leuk vindt, kun je bijna niet anders dan de ander ook leuk vinden. Helemaal omdat onze levens zo versmolten zijn.”

Ongeschreven regel

“Sil bleef appen en uiteindelijk ging dat steeds vaker over in facetimen. Tijdens al het thuiswerken en binnen zitten, hadden we meer en meer contact. Hij woont in de stad van mijn zus, waar ik nu tweehonderd kilometer vandaan zit. Even langskomen was natuurlijk al moeilijk door al het gedoe met corona, maar de afstand is ook een dingetje. En ik heb het ook bewust afgehouden, hoewel Sil meerdere keren heeft gevraagd: zal ik een keer naar je toe komen? Dat kan ik toch niet maken tegenover Eva? Voor mezelf maakt het niet uit, want ik ben ook weer single, dus dat zou me niet tegenhouden. Maar ik vind dat je niet kunt daten met de ex van iemand met wie je close bent. Dat is toch een soort ongeschreven regel? En in dit geval gaat het niet om een beste vriendin, maar om mijn zus. Onze hele familie kent hem!”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik word steeds zwaarder en mijn man vindt dat niks’

Verborgen

“Vervelend is dat ik Sil steeds leuker vind. Hij stuurt lieve berichtjes, belt om me op te beuren als ik er even doorheen zit en ik krijg steeds meer zin om af te spreken. Het is lastig om mijn gevoel te onderdrukken en Sil heeft door dat ik dat doe. Daar is hij het niet mee eens en hij zegt dat Eva en hij nog prima door één deur kunnen. Ik denk van niet. Ik denk dat ze woedend zou worden als ik iets met hem afspreek en dat begrijp ik heel goed. Maar het lastige is dat hij me steeds meer bezighoudt, ik krijg kriebels in m’n buik van hem en als hij een paar dagen niets laat horen, zoek ik zelf contact. Door de afstand zou ik het gemakkelijk verborgen kunnen houden, maar het voelt zo intens slecht om het door te zetten.”

Dit artikel komt uit Flair 08-2021, de editie die t/m 2 maart in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Pexels