Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Door al dat thuiszitten drink ik veel meer wijn dan normaal’

Opgebiecht: ‘Door al dat thuiszitten drink ik veel meer wijn dan normaal’

Opgebiecht: ‘Door al dat thuiszitten drink ik veel meer wijn dan normaal’

Stephanie (32): “De eerste paar weken van het verplichte thuiswerken bevielen me prima. Lekker zelf mijn tijd indelen, in mijn joggingbroek achter de computer en soms wat videobellen met collega’s. In de avonden zat ik ook veel op de laptop, maar dan te borrelen met vriendinnen. Dat begon met een wijntje voor de gezelligheid, proostend voor de camera, maar inmiddels zit ik – in m’n eentje – op een fles per dag.

Wijn

Ik ben echt niet de enige van mijn vriendinnen die te veel aan het drinken is, het sluipt er eigenlijk gemakkelijk in. Er waren zo weinig leuke dingen te beleven, dat ik mezelf thuis wel een wijntje gunde. Best apart, want voor corona dronk ik alleen bij het uitgaan of als ik visite kreeg. In mijn eentje thuis drinken? Dat sprak me nooit zo aan, maar daar is verandering in gekomen. En drinken went snel, het is nu al een gewoonte geworden dat er een flesje per dag doorheen gaat.

Thuiswerken

De eerste weken van het thuiswerken vond ik superrelaxed. Ik hoefde niet op tijd in de auto te zitten om de files voor te zijn en kon zo met gemak een uur langer in bed blijven liggen. Heerlijk! ’s Ochtends trok ik een joggingbroek en een trui aan en als ik er helemaal niet uit hoefde, deed ik zelfs geen beha aan of make-up op. Waarom zou ik? Ik ben single en heb geen kinderen, ik kon echt doen en laten wat ik wilde. Voor die paar keer videobellen met collega’s deed ik ook niet veel moeite. Nee, op werkdagen zorgde ik ervoor dat ik op tijd achter mijn computer zat en deed mijn ding. Tussendoor haalde ik wat boodschappen, want de wijn was steeds wel vrij snel op. Ik nam ook de tijd om wat uitgebreider te koken, want dat vind ik leuk. Ik kwam zelfs toe aan klusjes die al wat langer lagen te wachten. Ik zag dus vooral voordelen van het thuiszijn.

Nog een glas

Toen het allemaal nog maar net was begonnen, zat ik elke avond te facetimen met vriendinnen. Dat was lollig en zo heb ik zelfs hele avonden series zitten kijken met een vriendin. Af en toe even snel onze glaasjes bijvullen, zodat we weer konden proosten en verder kijken. Maar uiteindelijk word je dat ook zat. Zelfs de vrijdagmiddagborrel die we online hadden ingevoerd, bleek maar een paar keer leuk. Ik vond het sowieso lastig worden toen het thuisblijven langer ging duren. Waar het eerst rust gaf, werd ik er later onrustig van. Normaal gaat er bij mij flink wat tijd zitten in Happn en Tinder, maar daar houd je je niet zo mee bezig als je het advies krijgt thuis te blijven. Tenminste, ik niet. Ik raakte steeds geïrriteerder van het binnen zitten, en daardoor begon ik dagelijks vroeger aan de wijn. Als ik klaar was met werken en wilde gaan koken, paste daar wel een wijntje bij. Nog even bellen met een vriendin? Nieuw glas! Och, die vreselijke beelden in het nieuws… even een wijntje om die te verwerken. Kortom, die twee glaasjes die ik in het begin dronk, werden er steeds meer.

Lees ook
Opgebiecht: ‘Door de quarantaine ben ik helemaal klaar met mijn man’

Pure verveling

Natuurlijk realiseer ik me dat ik ongezond bezig ben, maar dit is pure verveling hoor; ik ben geen alcoholist aan het worden. Als straks alles weer normaal is, heb ik het zo weer afgeleerd. De alcohol heeft ook geen grote impact op me, ik word niet eens dronken van een fles wijn. Ik moet me soms zelfs beheersen om er niet nog eentje open te trekken. Als ik naar mijn vriendinnen kijk, valt het bij mij nog wel mee ook. Ik heb een vriendin, de wildste van ons, die is momenteel aan het snuiven – dat wil je niet weten! De cokedealer komt gewoon voorrijden, dus ze hoeft er niet eens op uit. Maar elke dag coke gebruiken lijkt me niet handig, dat spul is zo verslavend als wat. Maar zij vindt dat drank minstens zo erg is. Als ik op tv hoor dat het zo slecht gaat met de economie, moet ik soms lachen. Ik denk dat de slijters en dealers geen klagen hebben!”

Dit artikel komt uit Flair 22-2020, de editie die t/m 2 juni 2020 in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Foto: Unsplash