Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Swingen houdt ons seksleven spannend’

Opgebiecht: ‘Swingen houdt ons seksleven spannend’

Opgebiecht: ‘Swingen houdt ons seksleven spannend’

Miranda (38): “Justin en zijn een typisch geval van kalverliefde die langzaam veranderde in the real thing: we zaten bij elkaar in de klas en zijn samen vanaf ons veertiende. In het begin is het nog wel een paar keer uit geweest, en we hebben allebei nooit een ander gehad. Justin heeft zelfs niet eens met een ander gezóénd”

Swingen seksleven

“En als je dan dik twintig jaar en vier kinderen verder bent, gaat er toch iets kriebelen. Dan ga je je af en toe toch afvragen wat er nog meer te krijgen is in de wereld, of je nu wilt of niet. Niet dat we op elkaar uitgekeken waren of dat we het niet meer leuk hadden samen, integendeel zelfs, maar als je in je hele leven maar met één partner hebt gevrijd, maar één minnaar hebt gehad, ga je je op een gegeven moment toch afvragen hoe het zal zijn met iemand anders.”

Trio

“We spraken daar regelmatig over, soms zelfs tijdens de seks. Dan fantaseerden we over hoe het zou zijn om met iemand anders te vrijen. Met een derde persoon erbij bijvoorbeeld. Langzaam maar zeker werd voor ons allebei duidelijk dat we het niet wilden laten bij fantasietjes. Door goed met elkaar te praten over onze wensen en verwachtingen, konden we afspraken maken over wat we wel en niet wilden. Voor ons allebei was duidelijk dat we het geen prettig idee vonden dat de ander ergens met een vreemde in bed zou liggen, terwijl we daar zelf niet bij waren. Experimenteren leek ons leuk, maar wel op een manier dat we dat tóch samen beleven.”

‘Als ik dan zie hoe hij geniet, kan ik alleen maar blij zijn dat we deze stap hebben gezet’

“En zo kwam het dat we een berichtje op een speciale site plaatsten, waarin we aangaven dat we op zoek waren naar ‘een vrouw voor erbij’, voor een keertje. Een trio dus, om te kijken hoe we het vonden, of vrijen met iemand anders écht zo spannend was als we dachten. Al snel kregen we een berichtje, maar niet van een vrouw alleen. Van een stel. Mijn eerste ingeving was nee, maar mijn nieuwsgierigheid werd toch wel gewekt door de humor in hun berichtje en door wat ze schreven. Zij zijn al jaren ‘swingers’: ze spreken met andere stellen af om met elkaar te vrijen. Ze stelden voor dat als we meer wilden weten over swingen, we een keer konden skypen. Dat besloten we te doen.”

Zenuwen

“Nogal nerveus zaten Justin en ik voor de webcam, maar die zenuwen waren weg zodra we zaten te kletsen met het leuke stel aan de andere kant. Ze waren heel aardig én heel aantrekkelijk. Zij had prachtige bruine ogen en glanzend zwart haar en zijn driedagenbaardje en de spieren die zich duidelijk aftekenden onder zijn strakke shirt trokken me meteen aan. En dus zeiden we ‘ja’ tegen een ontmoeting bij hen thuis. Die avond was geweldig, ik kan het niet anders beschrijven. Zij hielden er rekening mee dat het voor ons de eerste keer was en alles ging heel rustig en vertrouwd. Het begon met een beetje flikflooien met onze eigen partners, maar uiteindelijk heb ik iedereen die avond aangeraakt en gevoeld. Oók haar.”

Intiemer én creatiever

“Dat is nu drie jaar geleden en inmiddels swingen we zo’n één á twee keer per maand met stellen die we kennen van de site. Het swingen heeft ons seksleven totaal veranderd. Wel zijn Justin en ik veel intiemer en creatiever geworden. En ik heb kanten van mezelf ontdekt die ik nooit had vermoed. Zo vind ik het echt heel fijn om met een vrouw te vrijen. Vrouwen voelen anders dan mannen, ze zijn zachter, zoenen intenser en weten bepaalde plekjes vaak makkelijker te vinden.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Onze dochters denken dat de kat is weggelopen’

Wereld opengegaan

“Voor Justin is er ook een wereld open gegaan. Ik hou echt niet van anale seks, maar soms komen we een vrouw tegen die dat wel wil. Als ik dan zie hoe hij geniet, kan ik alleen maar blij zijn dat we deze stap hebben gezet. Bang dat één van ons verliefd wordt of dat het swingen onze relatie om zeep zal helpen ben ik niet, want ik weet nu: lust en liefde zijn twee heel verschillende dingen. Er is niemand die mij zo kent, me zo begrijpt en bij wie ik me zo fijn voel als Justin. Vrijen met anderen heeft dat alleen maar duidelijker gemaakt. En dat ons eigen seksleven daar ook nog een enorme impuls van heeft gehad, is alleen maar mooi meegenomen.”

Dit artikel komt uit oude editie van Flair. Meer van dit soort verhalen lees je wekelijks in ons magazine. Wil je een editie (na)bestellen? Dat kan hier.

Beeld: Getty Images