Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Opgebiecht: ‘Mijn ex en ik gingen samen een weekendje weg voor seks’

Opgebiecht: ‘Mijn ex en ik gingen samen een weekendje weg voor seks’

Opgebiecht: ‘Mijn ex en ik gingen samen een weekendje weg voor seks’

Eva (33): “Het is drie jaar geleden dat John en ik onze relatie beëindigden. We waren tweeënhalf jaar bij elkaar. Het waren goede jaren, maar het was oké zo. We zijn vrienden gebleven en hebben altijd contact gehouden, ik heb geen enkele nare bijsmaak aan onze tijd samen. Integendeel: de laatste tijd hadden we erg leuk appcontact. Dat eindigde in stiekem een weekendje weggaan, terwijl we allebei een relatie hebben.”

Vreemdgegaan met ex

“Nadat het tussen John en mij over was, ben ik een jaar single geweest. Totdat ik Brian ontmoette, gewoon in de kroeg – dat kon toen nog. Brian en ik passen beter bij elkaar dan John en ik. We hebben dezelfde interesses en denken bijna overal hetzelfde over. Dat is chill, want we begrijpen van elkaar precies wat we bedoelen. Vaak zelfs zonder woorden, we voelen elkaar aan. Brian is voor mij dus beter relatiemateriaal dan John ooit was. Ik denk dat John en ik het zo lang hebben volgehouden omdat de seks tussen ons super was. Ik bedoel het niet onaardig, maar als ik aan John denk, denk ik enkel aan die intimiteit. We deden het vrijwel dagelijks of we deden het spontaan buiten of op een rare plek. Dat maakte keer op keer alles goed tussen ons, want verder deelden we niet zo veel.”

“Met John heb ik overigens nooit samengewoond, Brian en ik zijn dat wel van plan. Wij zijn serieuzer: we zien een toekomst samen. Toch denk ik soms weemoedig terug aan John: wat hadden wij het top in bed. Toen ik een avond alleen thuis was en een wijntje te veel ophad, heb ik hem een appje gestuurd: ‘Denk jij net zo vaak aan mij als ik aan jou?’ Ik had, nadat ik het berichtje had verstuurd, meteen spijt, totdat ik een uur later terugkreeg: ‘Vaker, denk ik.’ Het voelde als ‘shit’ en ‘bingo’ tegelijk! Een bevestiging van mijn vermoeden en tegelijkertijd: niet handig.”

‘Nadat we hadden ingecheckt, zijn we naar de kamer gegaan en hebben elkaar de kleren van het lijf gerukt’

“John heeft al langer dan ik een andere relatie en lijkt gelukkig met zijn vriendin. Er gingen meer appjes heen en weer en ik voelde dat ik iets in werking had gezet. De dagen erna bleven we appen en die berichtjes werden steeds opwindender. We zaten elkaar op te fokken, terwijl we wisten dat het tot problemen kon leiden. Allebei willen we onze relatie niet op het spel zetten en toch kwam John met het voorstel om elkaar te zien. Dat hebben we gedaan: een zaterdag, die nacht en de zondag. Ik heb tegen Brian gezegd dat ik met een vriendin een weekendje wellness deed. Daar is hij helemaal niet van, dus hij was allang blij dat hij niet mee hoefde. John had een hotel geboekt op de Veluwe. We reden er ieder met eigen vervoer naartoe. Daar hebben we het wáánzinnig gehad.”

Spannend en vertrouwd

“Nadat we hadden ingecheckt, zijn we naar de kamer gegaan en hebben elkaar de kleren van het lijf gerukt. We zijn die kamer niet af geweest tot het eind van de middag. Toen hebben we even gegeten en daarna zijn we tot zondagmiddag op de kamer gebleven. We waren er wat lacherig onder, het was eerst even ongemakkelijk omdat we wisten dat we fout bezig waren. Maar het voelde zo vertrouwd en juist omdat het stiekem was, kreeg het een extra spannende laag. Ik voelde me als een kind dat iets deed wat niet mocht en daar heel blij van werd.”

Lees ook
Opgebiecht: ‘Ik heb zó veel uitgegeven aan online shoppen, dat onze bankrekening leeg is’

Geen schuldgevoel

“Toen we die zondag weggingen, had ik nul spijt, hoewel ik Brian flink heb bedonderd. Ik wist: dit was eenmalig, nu gewoon verder met je leven en het is oké zo. Zo voelt het ook echt. John stond er ook zo in, we hebben buiten bij de auto’s gezworen dit nooit uit te laten komen. Toen ik Brian de dag erna zag, zei hij dat ik er stralend uitzag en dat het weekend me duidelijk goed had gedaan. Ik bevestigde dat het heerlijk was om weer eens in de sauna te zijn geweest en dat we een geweldige massage hadden gehad. Dat die niet van een masseur kwam maar van mijn ex, dat deed er toch niet toe… Het verbaasde me hoe makkelijk ik mijn leugens vertelde, maar het vóélde ook als een weekendje op-en-top wellness. Ik kan er weer tegen en ga me er niet schuldig over voelen.”

Dit artikel komt uit Flair 19-2021, de editie die t/m 18 mei in de schappen ligt. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen (of nabestellen) kan hier.

Tekst: Valerie van der Meer | Beeld: Pexels