Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Op dit lied hadden we het vaakst seks in 2016 volgens Spotify

Op dit lied hadden we het vaakst seks in 2016 volgens Spotify

Op dit lied hadden we het vaakst seks in 2016 volgens Spotify

Spotify heeft zoals elk eindejaar ook nu een overzicht van de meest gestreamde muziek van het jaar opgesteld. Drake kwam als grote winnaar uit de bus, maar wij zijn vooral geïnteresseerd in dé seksplaat van 2016. Die heet – jawel – ‘Sex’.

Dance-versies van oude hits maken, het is een formule die blijft aanslaan. Het Amerikaanse muziektrio Cheat Codes lijkt er zijn handelsmerk van te maken. Ze scoorden dit najaar met een moderne versie van ‘Turn Me On’ van Kevin Lyttle, maar de titel van Top Sex Song pakten ze met ‘Sex’, waarvoor ze zich lieten inspireren door ‘Let’s Talk About Sex’ van Salt-N-Pepa. Geen idee hoe Spotify heeft bepaald dat dit hét sekslied van het jaar is, maar we geloven het graag.

Drake, Justin Bieber en Rihanna

‘Sex’ is niet de enige winnaar van het jaar. Drake was de meest gestreamde artiest, gevolgd door Justin Bieber, Twenty One Pilots, Kanye West en Coldplay. Ook in de lijst van meest gestreamde songs staat Drake op de eerste plaats, met ‘One Dance’. Het is bovendien het populairste lied ooit op Spotify, met maar liefst 970 miljoen streams! Alsof dat nog niet voldoende was, komt de rapper op de vierde plaats van die lijst nog eens terug met ‘Work’, z’n samenwerking met ex – toen nog lief – Rihanna. Ook zijn album, ‘Views’, werd het vaakst beluisterd. Het was dus een goed jaar voor Drake, op professioneel vlak dan toch (RIP Drahanna).

Lees ook:

Copyright: Eline Debie