Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Oeps! Zes zinnen die je relatie verpesten

Oeps! Zes zinnen die je relatie verpesten

Oeps! Zes zinnen die je relatie verpesten

In the heat of the moment flap je er snel dingen uit die je niet meent. We kennen allemaal die ruzies die onnodig escaleren omdat je een verkeerde zin gebruikte. Oké, de juiste woorden kiezen is niet een van je natuurlijke instincten tijdens een ruzie, maar je kunt wel een beetje moeite doen om bepaalde uitspraken te vermijden. Wij maakten een lijstje!

1) ‘Whatever, het is goed’

Passieve agressie is een van de meest ongezonde zaken in een relatie. Dingen onder het tapijt vegen helpt soms, maar wees je ervan bewust dat dat slechts een tijdelijke ‘oplossing’ is en dat het heikele punt waarschijnlijk weer bovenkomt in een latere discussie.

giphywhatev

Beeld: giphy.com.

2) ‘Dit is jouw schuld’

Ongeacht de verantwoordelijkheid van je partner eindigt een discussie nooit goed als de schuld op één persoon wordt geschoven. Zelf een deel van de verantwoordelijkheid nemen is niet gemakkelijk, maar als iemand blijft aandringen dat jij de schuldige van het probleem bent, is het logisch dat je snel in de verdediging schiet.

giphyschuld

Beeld: giphy.com.

3) ‘Doe wat je wil’

Het is duidelijk dat je níét wilt dat je geliefde doet wat hij/zij wil, want dan was er in eerste instantie nooit ruzie geweest. ‘Doe wat je wil’ als argument gebruiken, moedigt hem/haar alleen maar aan om dingen te doen uit wrok, en dat maakt de hele situatie duizend keer erger.

giphydok

Beeld: giphy.com.

4) ‘Ik wil er nu niet over praten’

Ruzie komt nooit gelegen. Als je echt denkt dat het beter is om later te praten, zijn er manieren om dat aan te geven die iets efficiënter zijn. Het is ook cruciaal dat je duidelijk maakt dat ‘dingen later bespreken’ niet wil zeggen dat je het probleem niet belangrijk vindt.

giphynotnow

Beeld: giphy.com.

5) ‘Jij doet nooit/altijd …’

Je hebt de strijd al verloren als je deze zin gebruikt. ‘Altijd’ en ‘nooit’ zijn zelden nauwkeurige metingen.

giphynotia

Beeld: giphy.com.

6) ‘Jij bent zó *kleinerend bijvoeglijk naamwoord*’

Kwetsende opmerkingen hebben ongetwijfeld gevolgen die niets met de ruzie te maken hebben. Zelfs nadat jullie alles uitgepraat hebben, zal je geliefde zich altijd herinneren hoe je hem een mes in de rug stak. Blijf respectvol, zelfs in de moeilijkste discussies.

giphykleink

Beeld: giphy.com.

Lees ook:

Welke van deze 4 type bellers ben jij?

Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

BEWEZEN: Je lichaam weet wanneer je de ware liefde gevonden hebt!