Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Oei! Rond deze tijd gaan de meeste stellen uit elkaar

Oei! Rond deze tijd gaan de meeste stellen uit elkaar

Oei! Rond deze tijd gaan de meeste stellen uit elkaar

Is er ooit een goed moment om uit elkaar te gaan? Natuurlijk niet. Maar volgens onderzoekers aan de Universiteit van Washington is er wel een periode waarin meer stellen een scheiding aanvragen.

De studie onderzocht scheidingsaanvragen in de periode tussen 2001 en 2005 in de Verenigde Staten. Uit het onderzoek blijkt dat over het algemeen de meeste scheidingen aangevraagd worden in maart, maar dat er ook een grote piek is in augustus en in januari – in beide gevallen net na de vakantie.

De onderzoekers verbonden daar de voorzichtige conclusie aan dat mensen na een gezamenlijke vakantie – uit of thuis –  eerder een scheiding aanvragen dan in de rest van het jaar. Terwijl, dat je partner altijd direct na het vuurwerk wil slapen en altijd veel te veel eet tijdens het kerstdiner met jouw familie is toch niets nieuws?

Reactie

Volgens onderzoekster Julie Brines heeft het met iets anders te maken. “Veel mensen zijn ontevreden met hun huwelijk, maar weten niet precies wat ze er aan moeten doen. Tijdens de vakantie – een moment van rust, bezinning– proberen ze er nog een laatste keer iets van te maken,” zegt ze in The New York Post“De scheidingsaanvraag is vervolgens een reactie op wat er niet lukte of gebeurde tijdens de gezamenlijke vakantie.”

scheiding

copyright: giphy

Wij vragen ons af of Nederlandse stellen ook zo veel laten afhangen van twee weekjes kerstvakantie…

 

 

Dit is ook iets voor jou:

 

Bron: The New York Post, Grazia UK