Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Het nut van schaamhaar

Het nut van schaamhaar

Het nut van schaamhaar

Het kriebelt, schuurt en de meeste mensen scheren het al jaren af… Waarom heeft de hedendaagse mensen nog schaam- en okselhaar terwijl we ons al duizenden jaren in allerlei bochten wringen om onszelf ervan te ontdoen? Wat is het nut?

Het is een vraag die ontelbaar keren is gesteld, maar Today I Found Out heeft er een antwoord op gevonden. Of eigenlijk ook niet.

Onzinnig

Om een lang verhaal kort te maken, de populair wetenschappelijke site kan niet echt antwoord geven op de vraag waarom we van nature haar hebben rond de schaamstreek en onder de oksels. Eén van de antwoorden is dat het schaamhaar er zit om viezigheid uit de vagina te houden, zoals wimpers en wenkbrauwen dat uit de ogen doen en neushaar uit je neus, maar voor mannen lijkt schaamhaar dan alleen nog maar onzinniger.

Schuren

Een andere theorie is dat schaamhaar wrijving vermindert tijdens de seks. Maar ook daar veegt Today I Found Out de vloer mee aan aangezien een groot deel van de mensheid er geschoren bijloopt en er maar weinig klachten opduiken van kapotgeschuurde intieme delen. Blijft over dat het haar er zit om lichaamsgeuren vast te houden, maar daarvan is maar weer de vraag in hoeverre we daar op zitten te wachten.

Cadeau voor je lover

Hoe dan ook, het nut van al die bossen haar is discutabel. Wel heeft de site een tip voor wat je er mee kunt doen als je het afscheert en daarvoor grijpt het terug naar een oude Engelse traditie. In de 19e eeuw verzamelde Engelsen hun afgeknipte- en geschoren schaamhaar in een kistje om cadeau te doen aan een lover.

Bron: BuzzO

 

Meer over schaamhaar:

– Schaamhaar maakt comeback

– Full Boyzilian: mannen waxen ook

– Schaamluis uitgestorven dankzij Sex & the City

– Dit denkt degene die jou waxt