Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Niets om je voor te schamen

Niets om je voor te schamen

Niets om je voor te schamen

Je kunt mannen niet vaak genoeg zeggen dat het absoluut niet uitmaakt wat de grootte van zijn lul is. En vaak doet het dat ook niet. Toch blijft het een onderwerp van discussie bij mannen en bij vrouwen.

Mannen voelen zich onzeker over het formaat van hun penis en vrouwen voelen zich onzeker over borsten en vagina. Allemaal geklets over een lichamelijke kwestie of tekortkoming zou je zeggen. Niets is minder waar. It’s all in the mind.

Een paar cijfertjes
De gemiddelde lengte van de penis ligt tussen de 13,5 en 15,5 cm. En de omtrek is ook al gauw 11,9 tot 12,9 cm in erectie. Uit een onderzoek met 50.000 hetero mannen en vrouwen bleek dat 85% van de vrouwen tevreden was met hun partners formaat. Van de mannen bleek maar 55% tevreden te zijn met hun penisgrootte.

Als vrouwen mochten kiezen tussen een bovengemiddelde penisgrootte met ondergemiddelde vaardigheden en een ondergemiddelde penisgrootte met bovengemiddelde skills dan winnen de vaardigheden het altijd van formaat. Vaak denken mannen er op zo’n onzeker moment niet aan dat vrouwen het ook gewoon fijn vinden als ze met de vingers verwend worden. Die zijn toch ook een stuk kleiner dan hun geslachtsdeel?

Een ander interessant feit is dat vrouwen die geen kind hebben gehad en niet seksueel actief zijn, een vaginalengte van 7,62 cm hebben. En bij opwinding is dat maar 2 cm meer. Mannen die dus grootgeschapen zijn, komen misschien te kampen met het feit dat ze tijdens penetratie tegen de baarmoederwand aan drukken, wat weer erg pijnlijk kan zijn. Niet te vergeten dat elke vrouw weer een ander formaat vaginalengte, -breedte en oprekbaarheid heeft. Dus dan zou je ook kunnen tobben over de dikte van een piemel.

Wat je misschien ook moet weten is dat het eerste gedeelte, ongeveer 1/3e van de vagina, maar sensatie voelt. Dat komt omdat daar alle zenuwen bij elkaar komen. Het is dus alleen maar slecht voor je sexleven als je constant aan het twijfelen bent aan jezelf. Nou voorkom je zoiets natuurlijk nooit helemaal, maar je kunt je gedachten zelf wel proberen te corrigeren. Jij of je (sex)partner moet zichzelf natuurlijk wel helemaal kunnen geven.

The keywords voor een leuke sekspartij:
Zelfvertrouwen, rekening houden met elkaar, voorspel, creativiteit en oprecht enthousiasme.

Bron: AskMen UK