Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Nederlandse vrouwen zijn snel opgewonden

Nederlandse vrouwen zijn snel opgewonden

Nederlandse vrouwen zijn snel opgewonden

We hebben allemaal drukke agenda’s en rennen de hele dag van hot naar her. Dan is het niet zo gek als je ’s avonds een keer niet in de stemming voor seks bent. De Nederlandse vrouw lijkt daar echter weinig last van te hebben. Uit een onderzoek van Viva onder 1250 vrouwen blijkt namelijk dat wij makkelijk in de mood komen. 65% zegt zelfs snel opgewonden te raken. Een derde hoeft maar naar haar partner te kijken of ze heeft er al zin in.

In de mood
Hoe vaak zijn we eigenlijk opgewonden? Op de vraag ‘Wanneer was je voor het laatst opgewonden?’ antwoordde meer dan de helft van de vrouwen met: afgelopen week. 40% van de vrouwen met een partner vulde zelfs ‘vandaag nog’ in. Van de singles gaf 32% aan die dag nog opgewonden te zijn geweest. Goed nieuws: als we opgewonden zijn, durven we meer en voelen we ons mooier (58%).

Overigens gaf meer dan 70% van de ondervraagden haar mate van seksuele opwinding een 7+. Best netjes! Slechts 6% gaf aan nooit geil te zijn.

Opgewonden raken
Waar worden we nog meer opgewonden van? Populair is erotische literatuur (61%), experimenteren met nieuwe standjes en rollenspellen (58%) en speeltjes: vibrators, trileieren en blinddoeken (45%). Ook vinden we het spannend om andere mensen te horen seksen (12%) of het idee dat we bekeken worden (22%). Opvallend: maar liefst 70% komt in de stemming als ze haar bedpartner pijpt.

Wel merkt de helft van de vrouwen dat hun opwinding minder snel komt dan in het begin van hun relatie. Ze moeten dan ook steeds meer uit de kast trekken. Als vrouwen opgewonden zijn, willen ze het liefst hun partner strelen (48%) of zoenen (12%). Slechts 14% masturbeert. Bij single vrouwen ligt dit percentage met 30% een stuk hoger.

Singles en seks
Van de single vrouwen is helaas maar een vijfde blij met haar seksleven. Daarvan vindt 4% het fantastisch en is 16% heel tevreden. 36% geeft overigens aan helemaal geen seks te hebben.

Wat doen vrouwen eigenlijk als ze geil worden op een ongewone plek? Hoewel de meesten (83%) er niet aan toegeven en zich proberen te concentreren, gaat 7% op het werk naar het toilet om te masturberen. 7% masturbeert wel eens in de auto en slechts 2% in de trein (gelukkig maar!).

Voorkeuren
De grootste libidokillers voor een vrouwen zijn onderdanige mannen (44%), rughaar (44%) en een kleine penis (31%). Vrouwen hebben liever een man in bed met een stevig torso (55%), een goed geslacht (20%) en gespierde armen (18%). Ten slotte gaat ons hart het snelst laten kloppen van beroemdheden als Channing Tatum (Magic Mike!), Johnny Depp en Brad Pitt.

Waar word jij opgewonden van?