Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Een muur met 400 vagina’s

Een muur met 400 vagina’s


Een muur met gipsafdrukken van 400 verschillende vagina’s met het doel: overtuigen dat de perfecte vagina, ook bekend als de ‘designerpoes’, niet bestaat. 

Labiaplastiek, plastische chirurgie aan de schaamlippen, is een groeiende trend veroorzaakt door erotische beelden en bewerkingsprogramma’s. Vrouwen hebben vaak geen idee hoe andere vagina’s eruitzien en maken zich zorgen of we wel een ‘normale’ hebben.

Net gezichten

De perfecte poes bestaat echter helemaal niet. Britse kunstenaar Jamie McCartney wilde deze onzekerheid uit de wereld helpen met zijn kunstwerk The Great Wall of Vagina. “Vulva’s en schaamlippen zijn zo verschillend als gezichten en veel mensen, vooral vrouwen, lijken dat niet te weten”, verklaart de Brit.

Veel verschil

De kunstenaar heeft zoveel mogelijk verschillende vagina’s tentoongesteld om de diversiteit in vormen en grootte te benadrukken: 400 vrijwilligers (waaronder moeders en dochters, identieke tweelingen, transseksuele mannen en vrouwen, moeders en vrouwen die een schaamlipverkleining hebben ondergaan) lieten een afdruk maken. Bekijk hieronder het resultaat en proces.

Lees ook: 7 weetjes over de clitoris

Bron: Nerve.com