Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Moederskindje

Moederskindje

Heb jij zo’n vent die elke dag even naar zijn moeder belt, elk weekend bij zijn ouders gaat eten en zijn was het liefst naar papa en mama brengt? Grote kans dat jij een moederskindje aan de haak hebt geslagen.

Herken hem
Een moederskindje herken je niet op het eerste gezicht, maar zodra je hem wat langer kent, wordt heel snel duidelijk of hij te veel aan zijn moeder hangt. Herken de signalen:

Het moederskindje praat voortdurend over zijn moeder. Als jij hebt gekookt, vertelt hij wat zijn moeder altijd voor hem klaarmaakte. Als jij op zoek bent naar een nieuw jurkje vertelt hij wat zijn moeder mooi zou vinden en gaan jullie op vakantie? Dan wil hij wel naar de plek waar hij altijd met zijn moeder naartoe ging.

Hij vertelt alle details over jullie relatie aan zij moeder. Elke ruzie, woordenwisseling, intieme vrijpartij en fantastische vakantie bespreekt hij uitgebreid met zijn moeder. Haar advies is heilig.

Zijn moeder gaat altijd mee op vakantie. Een romantisch weekend voor twee zit er niet in, want steevast komt de vraag: ‘Zal ik mijn moeder ook meevragen?’

Hij belt haar iedere dag. Als hij thuiskomt van zijn werk vertelt hij niet aan jou hoe zijn dag was, maar hij belt eerst zijn moeder om uitgebreid verslag te doen. En dan hebben we het nog niet eens over zijn was die hij het liefst bij haar brengt, dat hij drie keer per week bij zijn moeder eet en dat hij elke zaterdag op de koffie wil.

Doe er wat aan
Herken je deze symptomen bij jouw scharrel, nieuwe vlam of vriend? Dan heb jij zeker weten te maken met een moederskindje. Zijn moeder was de eerste en belangrijkste vrouw in zijn leven en zal dat ook altijd blijven. Je kunt in dit geval twee dingen doen. Stuur hem terug naar zijn moeder, omdat het tussen jullie toch niet gaat werken of ga het gesprek met hem aan en vertel dat hij een volwassen man is en moet leren om op eigen benen te staan. Vaak claimen moeders hun zoon, dus je kunt ook het gesprek met zijn moeder aangaan. Als je durft…

Bekende moederskindjes
Ook in de showbizzwereld lopen en tientallen moederskindjes rond. Onder andere Carlo Boszhard. “Mijn moeder verzorgt me in alles”, vertelde hij aan De Telegraaf. Zijn moeder beaamt dat en vertelt dat haar oudste zoon Ron vroeger het moederskindje was, maar hij heeft nu een gezin. “Bij Carlo ben ik nog onderdeel van dat gezin. Snap je nu waarom in ’s avonds zijn lichtjes aan doe en zijn bed opensla als hij bijna thuiskomt? Dat is moederliefde.”

Carlo is niet de enige BN’er die aan zijn moeder hangt. Voordat zijn moeder overleed was ook Gordon het liefst zo vaak mogelijk bij zijn moeder. Hij belde haar wel vier of vijf keer per dag. “Het was lachen, gieren, brullen met die vrouw. Vooral die humor deelde ik met haar.” Toen zijn moeder overleed, voelde Gordon zich verschrikkelijk eenzaam: “Huilen, schreeuwen – ik was compleet hysterisch.”