Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Is het mogelijk om seks te hebben terwijl je een menstruatiecup draagt?

Is het mogelijk om seks te hebben terwijl je een menstruatiecup draagt?

Is het mogelijk om seks te hebben terwijl je een menstruatiecup draagt?

De menstruatiecup is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat is helemaal niet zo vreemd, het heeft namelijk heel veel voordelen. Maar omdat de cup nog niet bij iedereen heel bekend is, kan dat soms best voor wat vragen zorgen. Bijvoorbeeld: ‘Is het mogelijk om seks te hebben terwijl je een menstruatiecup draagt?’ En wij hebben het antwoord voor je. 

Menstruatiecup?

Laten we eerst nog even een korte reminder geven over wat een menstruatiecup precies is. Het is een herbruikbaar middel voor tijdens je menstruatie. Het is eigenlijk een soort bekertje die je inbrengt in je vagina zodat je op die manier al het bloed opvangt. De cup is dus herbruikbaar en daarom ook een stuk beter voor het milieu. En hij is ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee. Met één zo’n cup kun je namelijk jaren doen.

Seks met menstruatiecup

Het is eigenlijk nog een behoorlijk taboe, seks tijdens je menstruatie. Maar tijdens je menstruatie gieren de hormonen door je lijf en daardoor kan ook je libido flink omhoog gaan. Maar toch willen we liever geen bloedbad tijdens de seks. Is de menstruatiecup hier dan de oplossing voor? Helaas is dit niet bepaald slim om te doen. De menstruatiecup zit namelijk minder diep dan een tampon, waardoor hij dus eigenlijk gewoon in de weg zit. En ook zit er aan de onderkant van een cup een uitsteeksel waardoor je hem er gemakkelijker uit kan halen. Dus dat is niet bepaald prettig tijdens de menstruatie.

Lees ook
Heb jij rare seksdromen? Wij ontcijferen ze speciaal voor jou

Conclusie

Seks met een menstruatiecup kan dus wel, maar of het prettig is, dat is een ander verhaal. Het kan zelfs pijnlijk worden en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Helaas is de menstruatiecup dus geen oplossing voor je bloederige probleem tijdens de seks. Maar heeft de cup wel veel andere voordelen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Ze.nl | Beeld: GettyImages