Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Op déze dag zou je volgens seksuologen de meeste zin hebben in seks

Op déze dag zou je volgens seksuologen de meeste zin hebben in seks

Op déze dag zou je volgens seksuologen de meeste zin hebben in seks

We hebben allemaal wel eens zo’n extreem geile bui. De een heeft die vaak in de ochtend, de andere heeft juist in de avonduurtjes heel veel zin in seks. Maar volgens seksuologen is er één dag in de week waarop de meeste vrouwen pieken in hun hormonen en dus het meeste zin hebben in een lekkere beurt. 

Hormonen

Welke dag is dit dan precies. Je raadt het nooit… het is donderdag! Had je niet verwacht hé? Studies hebben aangetoond dat op de donderdagochtend de testosteron en de oestrogeen bijna vijf keer zo hoog is als normaal. Wow! Ook is donderdag de enige dat dat die hormoonlevels ongeveer gelijk zijn tussen mannen en vrouwen. Dat komt door onze ‘internal clock’. En de vierde dag van de week vindt die dat we even van bil moeten gaan.

Morningsex

De libidopiek verschilt wel nog bij mannen en vrouwen. Bij mannen is deze meestal tussen zes en negen ’s ochtends. Bij vrouwen is deze vaak ’s avonds. Wist je dat de hormooncyclus van een man iedere dag opnieuw begint, terwijl het vrouwenlichaam hier een hele maand over doet. Dat vrouwen vaak extra veel zin hebben in seks tijdens hun ovulatie, is niks nieuws waarschijnlijk voor je. Tenzij je aan de anticonceptie zit natuurlijk, dan is dat weer een heel ander verhaal. Toch is volgens veel seksuologen de ochtend de beste tijd om even een goed potje seks te hebben. Het zou namelijk ook nog eens heel goed zijn voor je immuun systeem. Let’s give it a go!

via GIPHY

Lees ook
Gas op die lolly: dit zijn de 10 gouden tips voor geweldige seks in de auto 

Sekskalender

Er zijn ook nog andere specialen dagen waarop vaak de liefde wordt bedreven. Veel mensen hebben seks op hun verjaardag, of op de verjaardag van hun partner. Leuk cadeautje! Ook staat 14 februari, de dag van de liefde, hoog op het lijstje. Gezamenlijke vakanties doen het ook goed! Lekker met z’n tweetjes. Niemand die je kent of je hoort. New Year’s Eve is een van de dagen waarop mensen het minste seks hebben. De meeste mensen gaan dus niet bepaald knallend het nieuwjaar in.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Ze.nl | Beeld: GettyImages