Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Heb je in de zomer meer zin in seks? Dít is volgens onderzoekers de oorzaak

Heb je in de zomer meer zin in seks? Dít is volgens onderzoekers de oorzaak

Heb je in de zomer meer zin in seks? Dít is volgens onderzoekers de oorzaak

Waar het de afgelopen week meer herfst leek dan zomer, staat dit seizoen over het algemeen bekend om de tropische temperaturen, zwoele avonden en plakkerige nachten. Hoewel het misschien telkens weer flink zweten is in bed, heb je op de een of andere manier wél meer zin in seks in de zomer. Herkenbaar? Vast, want je bent niet de enige. Er blijkt dan ook een wetenschappelijke verklaring voor te zijn.

Meer zin in seks zomer

Hoe warm het ook is, zin om met je partner in bed te duiken heb je toch. Hoe dat komt volgens deskundigen? Simpelweg het zien van meer huid gedurende de dag – we zijn toch schaarser gekleed met warm weer – zou er al voor kunnen zorgen dat je spontaan onder de lakens wil kruipen. Maar dat is niet de enige reden.

Interactie

Wanneer het zonnig is, zul je eerder die wandeling maken of lekker een terrasje pakken. Je hebt meer interactie met mensen en zult eerder nog even naar buiten gaan, dan onder een dekentje kruipen en serie kijken. Meer sociale activiteiten leidt weer tot meer seks, dus tel uit je winst.

Lees ook
Bedgeheimen: ‘Onze vluggertjes zouden wel wat langer mogen duren’

Boost

Ook wijst Italiaans onderzoek uit dat de zon de aanmaak van serotonine een flinke boost geeft. Door een toename in dit hormoon voel je je niet alleen gelukkiger, maar zal ook je libido omhoog schieten. Daarnaast blijkt uit deze studie dat mannen in de maanden juli en augustus dubbel zo vruchtbaar zijn dan in bijvoorbeeld januari, wat ook weer alles te maken heeft met een hogere dosis serotonine. Of dat ook écht zo is, of te wijten is aan andere oorzaak, is nog niet volledig onderzocht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA| Beeld: iStock