Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > ‘Mannen van 30+ vormen de restantenbak van de datingmarkt’

‘Mannen van 30+ vormen de restantenbak van de datingmarkt’

‘Mannen van 30+ vormen de restantenbak van de datingmarkt’

Elke donderdag behandelen we een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: mannen van boven de 30 op de datingmarkt.

Het zijn losers, players óf ze hebben een rugzakje. Mannen van 30+ zijn allesbehalve relatiemateriaal, vinden de vriendinnen van forummer vivamila. Is dat echt zo?

 • MarindaH: “Dat klopt voor een groot deel wel. Single mannen boven de dertig hebben doorgaans geen zin in een relatie, zijn gescheiden of weduwnaar óf ze kunnen gewoon geen relatie onderhouden. Maar dit geldt allemaal ook voor vrouwen van die leeftijd.”
 • badmeester: “Dames die dat vinden moet je versieren. Vervolgens duik je met ze in bed en nét op het moment dat je gaat penetreren, kijk je op je horloge en zeg je: ‘Is het al zo laat? Ik moet ervandoor.’”
 • anoniem342016: “Het blijft de restantenbak, de datingmarkt voor 30+’ers. Veel mannen aan wie wat mankeert, hier en daar een geweldig exemplaar dat is blijven liggen en veel tweedehandsjes.”
 • nerdopviva: “Dus als je als man nog nooit hebt samengewoond ben je een loser, als je wél hebt samengewoond (en misschien zelfs een kind hebt) heb je te veel bagage en als je veel korte relaties hebt gehad ben je een player?”
 • keukenstoel: “Mannen van boven de veertig zijn over het algemeen niet echt paradepaardjes. Veel hebben stoornissen, verslavingen en een spoor van eigen gecreëerde shit achter zich aan hangen. Ook vrouwen worden vaak zo benoemd door mannen, maar daar heb ik als vrouw geen ervaring mee. Ik hoef zelf geen relatie meer. Heb geen zin in al die drama en afgelikte mannenboterhammen.”
 • Pien02: “Het valt mij vooral op dat knappe en leuke mannen alles kunnen maken, terwijl precies hetzelfde gedrag bij andere mannen opeens problematisch gevonden wordt.”
 • MissBliss: “Losers wil ik niet direct zeggen. Maar het overgrote deel lijkt last te hebben van het Peter Pan-syndroom.”
 • Vliegendevink: “Ik vind het maar onzin. Ik was vroeger heel onzeker. Je kent het wel: een witte huid, beetje mollig en acne waar je u tegen zegt. Nu, richting de dertig en na tien jaar hard studeren, heb ik veel meer aanzien. Mede door het sporten maar ook door het ouder worden krijg ik meer vrouwelijke aandacht. Het grote verschil is dat veel vrouwen en mannen al een oordeel klaar hebben liggen, gebaseerd op persoonlijke ervaringen.”
 • miedo: “In mijn omgeving ken ik ook wel een paar single vrouwen die het geweldig met zichzelf getroffen hebben. Heeft een man een dialect of geen computer, dan wordt hij door deze vrouwen al afgeschreven.”
 • boebezoebe: “Mijn ex (met wie ik nog steeds bevriend ben) vindt vrouwen van boven de dertig ‘er zo oud uitzien’.”
 • viva-amber: “Ik heb het idee dat mensen met een heel vooropgezet plan gaan daten. Wanneer de ander dan niet helemaal voldoet aan de eisen van het plan, haakt men af. Maar niemand zal ooit aan alle voorwaarden voldoen. Als je denkt van wel, ontneemt je jezelf de kans om iemand echt te leren kennen.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld: iStock