Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Mannen onzeker over penislengte ongeacht grootte

Mannen onzeker over penislengte ongeacht grootte


Plagen is meestal oorzaak van de onzekerheid van mannen over de grootte van hun geslacht, niet hun daadwerkelijke penislengte. Dat blijkt uit onderzoek onder 173 mannen.

Het lichaamsdeel waar veel mannen onzeker over zijn is vaak hun penis, maar nu blijkt dat de angst niets te maken heeft met de werkelijke grootte van het geslacht. Dus zelf groot geschapen mannen kunnen weleens onzeker zijn en mannen met een kleine juist erg zeker van hun zaakje. Dat komt omdat, net als andere lichamelijke onzekerheden, de angst vaak niks met de realiteit heeft te maken, aldus onderzoeker Dr. Veale.

Tevredenheid

Zo’n 30 procent van de respondenten was ontevreden over hun penis en 35 procent was tevreden. Daarnaast zouden mannen zelf zich meer zorgen maken over de lengte dan vrouwen en/of hun partners. Opvallend was dat vooral oude mannen en homoseksuele mannen onzeker zijn over hun jongeheer.

Meten

Van de respondenten stemden 46 ermee in om hun geslachtsdeel op te meten. In stijve toestand varieerden de gemeten penissen van 10 tot 20 centimeter en de diameter liepen uiteen van 9 tot 17 centimeter.

Bron: Daily Mail