Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Mannen en vrouwen worden anders verliefd, en dat zit zo

Mannen en vrouwen worden anders verliefd, en dat zit zo

Mannen en vrouwen worden anders verliefd, en dat zit zo

Mannen beleven de liefde (en het leven) anders dan vrouwen, wat het succes verklaart van boeken als ‘Mannen komen van Mars, en vrouwen van Venus’. Zo zeggen mannen als eerste ‘ik hou van jou’, maar strooien vrouwen die vier woorden vaker rond.

Nu geldt dit natuurlijk écht niet voor iedere man of vrouw, maar opvallend zijn dergelijke bevinden wel. Toch?

Vrouw versus man

Mannen zijn, als ze verliefd zijn, gemakkelijker in het uiten van deze gevoelens. Ze worden ook letterlijk wat sneller verliefd dan vrouwen. Wij hebben vaak wat meer tijd nodig om die gevoelens te ontwikkelen, laat staat te uiten. Mannen zijn dus ook vaak de eersten die tegen hun partner zeggen dat ze van de ander houden. Maar, als deze gevoelens eenmaal geuit zijn, spreken vrouwen deze woorden vaker uit. Ook vinden vrouwen het uiten van dit gevoel romantischer dan dat mannen het vinden.

Hierin verschillen we niet

Al kunnen mannen tegelijkertijd (!) verliefd zijn op meerdere vrouwen (of mannen), in één ding verschillen mannen en vrouwen niet. We zoeken, als we op zoek zijn naar vaste verkering, naar dezelfde eigenschappen in een partner. Intelligentie en vriendelijkheid vinden we belangrijk, net als een begripvolle en liefdevolle persoonlijkheid.

Bron: HLN.be | Beeld: iStock

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.