Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Fiet fieuw! Mannen en flirten: zó verraden mannen zichzelf

Fiet fieuw! Mannen en flirten: zó verraden mannen zichzelf

Fiet fieuw! Mannen en flirten: zó verraden mannen zichzelf

Ben jij wat flirten betreft een regelrechte ramp? Weet je niet wanneer met je flirt en kun je de openingszinnen niet van een gewoon vriendelijk gesprek onderscheiden? Met deze tips kom je erachter hoe mannen zichzelf verraden tijdens het flirten. 

Let op de ogen, wenkbrauwen en lippen

Als een man je mooi en aantrekkelijk vindt, zal hij zich verraden met zijn wenkbrauwen, lippen en ogen. Zijn wenkbrauwen gaan lichtjes op en neer, waarbij de plooien van zijn voorhoofd meer tevoorschijn komen. Zijn lippen zal hij lichtjes samendrukken, alsof hij je een kus wil geven. Uit opengesperde ogen kun je ook opmaken dat hij je wel ziet zitten. Het wit van zijn ogen komt dan meer tevoorschijn.

Lichaamstaal van mannen die flirten

Als hij je ziet zitten, zal hij in een groep met vrienden proberen op te vallen. Hij trekt zich lichtjes uit de groep, om aandacht van jou te kunnen trekken. Als vrienden met hem proberen te praten kan het zijn dat hij ‘afwezig’ op hen reageert. Een man die een vrouw wil versieren, wil er op zijn best uitzien! Alles moet netjes en recht zitten en hij werkt langer aan zijn haar dan normaal. Let eens op zijn haar voordat hij naar het toilet gaat en hoe het eruit ziet als hij terug komt. Mannen zijn meer met hun haar bezig dan je denkt.

Een man die een vrouw ziet zitten, zal net iets meer zuurstof in zijn longen opnemen, waardoor zijn borstkas vergroot. Dit geeft hem de indruk dat hij stoerder overkomt. Hierdoor verandert zijn algemene houding. Hij zal ook rechter op gaan staan. Zenuwachtig gedrag is ook een kenmerk van een man die zich tot je voelt aangetrokken. Veel mannen gaan dan aan hun onderkaak of ringbaartje zitten.

De eerste keer dat hij je ziet, zal hij je lichaam snel in zich opnemen en stiekem wil hij dat je dat in de gaten hebt. Dan heeft hij het gevoel dat je de boodschap “Ik zie je wel zitten als een potentiële sekspartner…”ontvangen hebt. Als mannen seksueel opgewonden raken, raken ze bovendien sneller ronde objecten aan. Een populair object is de ronding van een glas. Ook hieruit kun je dus opmaken wat zijn gedachten op dat moment zijn over jou.

Lees ook:
‘Sexting is een belangrijlk onderdeel van mijn relatie. Het houdt het spannend tussen ons’

Een lange relatie of een onenightstand?

Wil je nu ook weten of er een serieuze relatie in zit, of alleen een onenightstand? Let dan op de volgende signalen. Mannen die een serieuze relatie met je aan willen gaan, zullen je langer in de ogen blijven kijken dan casanova’s die alleen zin hebben in een kort avontuurtje. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mannen het lichaam veel minder belangrijk vinden dan het gezicht in hun zoektocht naar een vaste partner. Als mannen daarentegen op zoek zijn naar een flirt, maakt het ze vaak niet uit of de vrouw een mooi gezicht heeft. Dan is het lichaam belangrijker!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NetOnline | Beeld: Getty Images