Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Man praat niet over gevoelens? 5 tips

Man praat niet over gevoelens? 5 tips

Man praat niet over gevoelens? 5 tips


Een relatie hebben met een man die het moeilijk vindt om zijn gevoelens te uiten of emoties te tonen, kan erg frustrerend zijn. Hoewel het aan de ene kant man-eigen is, hebben wij vrouwen ook een aandeel in het probleem volgens relatie-experts.

Als vrouwen iets op hun hart hebben, uiten ze dat meestal gelijk en met veel woorden. Mannen daarentegen kroppen het op. Mannen wordt bewust of onbewust geleerd op jonge leeftijd al dat ze hun gevoelens zo min mogelijk moeten uiten. Daarnaast worden ze ervan weerhouden als hun woorden in momenten van kwetsbaarheid later tegen hun worden gebruikt. Bijvoorbeeld in een ruzie met zijn vriendin of vrouw.

“Mannen die gemakkelijker hun emoties kunnen uiten, zonder beoordeeld te worden door de mening van anderen, zullen de juiste vrouw aantrekken. Dat is een vrouw die hem kan waarderen en die betrouwbaar is”, aldus levenscoach Josyanne Chambers bij YourTango.

Lees hieronder haar 5 tips om een vrouw te worden bij wie haar partner zich emotioneel kan uiten.

1. Begrijp het gevoel van mannen.
Eerst moet je weten én geloven dat mannen ook gevoelens hebben, ondanks dat ze het niet altijd laten merken. Wanneer je dat begrip hebt, kun je hem beter respecteren.

2. Laat het verleden los.
Als je in het verleden bent gekwetst door een man, kun je vast moeilijk iemand toelaten en vertrouwen. Onthoud dan dat het niet betekent dat álle mannen je zullen kwetsen. Gebruik het verleden niet om hem af te branden of ruzie te maken, wanneer je nieuwe vriend zich openstelt voor je.

3. Wees open.
Sta hem toe om zich te uiten zonder gelijk te oordelen. Wanneer hij zijn emoties deelt, reageer zoals je zou doen als hij een van je vrienden was. Behandel hem met respect en neem geen misbruik van zijn woorden door ze later tegen hem te gebruiken.

4. Wees liefhebbend.
Laat hem eerst naar jou toekomen. Je zult misschien merken dat er iets mis is, maar hij zal waarschijnlijk geen antwoord geven als je vraagt wat er is. Vooral omdat mannen meestal niet begrijpen wat ze voelen, geef hem dus even de tijd.

5. Vertrouw jezelf.
Door jezelf te vertrouwen creëer je een omgeving van vertrouwen waarin hij zich op zijn gemak voelt om zich te uiten. Als je je goed voelt in de plek die jij in zijn leven hebt, is het makkelijk om met respect naar hem te luisteren en krijg je geen neiging om zijn woorden te verdraaien.

Bron: YourTango