Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Jasmijn: ‘Mijn man is verliefd op een collega’

Jasmijn: ‘Mijn man is verliefd op een collega’

Jasmijn: ‘Mijn man is verliefd op een collega’

De vonk sloeg over toen hij haar troostte omdat het slecht ging met haar huwelijk. De vermoedens van Jasmijn blijken te kloppen: haar man heeft opgebiecht dat hij verliefd is op zijn collega. Meer dan praten zou er echter nooit gebeurd zijn.

De gevoelens blijken wederzijds: de collega vindt hem ook leuk. Toch willen ze beiden vechten voor hun eigen huwelijk. Máár: het contact met haar wil hij behouden. Ze praten nog bijna dagelijks over de huidige situatie en stellen zelfs hun lunch uit zodat ze alleen kunnen zijn. De gevoelens verdwijnen vanzelf wel, denkt hij. Jasmijn123 voelt zich gekwetst en heeft het gevoel dat hij het contact met de collega belangrijker vindt dan hun huwelijk. Wat adviseren anderen haar?

  • polydox: “Zolang je het voedt, groeit het. Ik zou er ook niet blij mee zijn.”
  • Nieuweschapekop: “Ik vraag mij af of je hier echt iets tegen kan doen. Als je het verbiedt, doet hij het achter je rug om.”
  • Versnellingsbak: “Contact zal het vlammetje brandend houden. Eerlijk gezegd klinkt het niet alsof hij voor jullie huwelijk wil gaan. Ik weet ook niet of ik geloof dat er echt niets gebeurd is, ook al is hij hier ‘eerlijk’ over. Als hij niet bereid is actief aan jullie relatie te werken dan heb jij de keuze: dat accepteer je of niet.”
  • blijfgewoonbianca: “Ik zou morgen op haar stoep staan om haar man in te lichten over hun knusse lunches en om haar te zeggen dat ze normaal gaat doen. Verder zou ik tegen je man zeggen dat hij of moet kiezen voor jullie huwelijk of moet wegwezen. En bij de keuze voor jou horen geen zwijmellunches en appsessies met zijn collega.”
  • samarinde: “Kennelijk heeft hij een ultimatum nodig. Mensen zijn vaak geneigd om hun eigen zwaktes en fouten goed te praten, zolang niemand ze stopt. Jij geeft hem de ruimte. Hij is verliefd, en dat werkt verslavend. De vraag is alleen of die verslaving nog steeds zo lekker is als hij beseft dat hij er misschien een hoge prijs voor moet gaan betalen, namelijk: jullie huwelijk.”
  • emmetje2: “Ik weet niet wat ik zou doen in zo’n situatie, om eerlijk te zijn. Als iemand vreemd wil gaan dan vindt diegene altijd wel een moment.”
  • made@kate: “Als ze beiden echt voor hun huwelijk zouden gaan, zouden ze nu allebei als een idioot aan het solliciteren zijn, en lunchen ze na elkaar in plaats van tegelijk. Ze lullen maar wat met dat ‘ik ga voor mijn huwelijk’. In dit geval mag jij daden eisen in plaats van tevreden te moeten zijn met woorden.”
  • bagagewagen: “De enige echte oplossing is contact verbreken en geen vrienden blijven. Alle andere oplossingen leiden tot een eind aan je huwelijk. Haar man opzoeken is een goede zet om mee te beginnen.”
  • yoshe: “Ik weet niet of zij ook buiten de deur lunchen, maar ik zou ze eens opwachten en kijken wat daar plaatsvindt. En ze daar ter plekke mee confronteren. Dit houdt niet op door elke dag acht uur samen door te brengen en te zeggen dat je echt niks zult doen. De kat is al op het spek gebonden, er zal sowieso gehapt worden.”