Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Wat als je lustgevoelens hebt voor een ander?

Wat als je lustgevoelens hebt voor een ander?

Wat als je lustgevoelens hebt voor een ander?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: lustgevoelens voor een ander

Forummer nikki1989 en haar beste vriend hebben beiden een relatie. Toch merken de twee dat ze lustgevoelens voor elkaar koesteren. De chemie is zo duidelijk voelbaar, dat ze deze zelfs al hardop hebben besproken. Allebei willen ze hun relatie niet opgeven, maar de spanning loopt steeds hoger op. Wat moet ze doen?

 • Waszak: “Ja dat gebeurt weleens, dat je geil wordt van iemand anders. Je kan kiezen: je relatie verpesten of niet. Tenzij jouw man het ook graag eens met een ander wil doen en jullie daar afspraken over maken. Als je je partner geen pijn wilt doen moet je het niet met je beste vriend doen.”
 • Ycjoo-: “Hoe zou je het vinden als je vriend in zo’n situatie zat? En daar is je antwoord! Overigens herken ik dit wel. Ik heb toen een beetje afstand genomen. De gevoelens gingen weg. Dat duurde wel even en mijn gedachtes gingen soms ook verder, maar het is maar wat je wil.”
 • retrostar: “Dit leidt nergens toe; een uurtje lust en daarna destructie en verdriet van gezinnen.”
 • Enn: “Dan beteugel je de geilheid maar. Sjeez zeg, je komt over als een lekkende kraan.”
 • noisekick: “Als de relatie tussen jou en je vriend zo goed is als je zegt, heb je toch geen ander nodig? Tenzij je een open relatie hebt. Dat geneuzel over chemie…”
 • creativeguy: “Ik zou zeggen: vertel het je vriend. Dat zou jullie sexleven misschien een oppepper kunnen geven.”
 • tanteslankie: “Neem een kind, een baan of een hobby. Kortom, iets anders om je op te focussen. Werkt altijd.”
 • TS_76: “Wil je hier toestemming krijgen om met hem het bed in te duiken? Want je weet natuurlijk zelf wel wat je moet doen als je ‘écht, écht, ik zweer het’ je vriend niet wilt bedriegen: ga niet meer met ‘je beste vriend’ stappen zonder je wederhelft. Maar ja, dat kan natuurlijk niet, want jullie zitten nu eenmaal in dezelfde vriendengroep. Tja, dan is het jouw schuld niet, wanneer er iets zou gebeuren. Bla bla…”
 • anoniem232017: “Gewoon een keer met hem het bed induiken, is die chemie ook weer weg.”
 • Tysie: “Mijn beste vriend (waar ik echt al meer dan tien jaar heel close mee ben/was) heeft een tijdje terug ook lustgevoelens voor mij gekregen. Ik zal niet zeggen dat onze vriendschap kapot is, maar er is zeker iets veranderd. Eerder deden wij heel veel dingen samen, veel mensen dachten ook altijd dat wij een koppel waren (dit is misschien dan ook de reden dat hij deze gevoelens gekregen heeft). Natuurlijk wil je niet dat je band met hem verandert, maar je moet bij jezelf nagaan wat je uiteindelijk meer gaat opleveren.”
 • anoniem232017: “Ik denk dat het weleens kan gebeuren dat je lustgevoelens voor elkaar ontwikkelt. We zijn allemaal mensen, met gevoelens die niet altijd te sturen/voorkomen zijn. Het maakt ook niet gelijk de vriendschap kapot als een van de twee gevoelens krijgt voor de ander. Juist in een goede vriendschap zou je eerlijk moeten kunnen zijn over eventuele gevoelens voor elkaar. Afstand nemen is niet per se nodig.”

Wat denk jij dat nikki1989 moet doen? Praat hier mee.

Beeld iStock