Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Sex is gezond! 10 redenen om meer te vrijen

Sex is gezond! 10 redenen om meer te vrijen

Sex is gezond! 10 redenen om meer te vrijen

We hebben het al vaker gezegd: sex is hartstikke gezond! Zo blijkt ook weer uit het nieuwste onderzoek: een actief sexleven hebben, geeft je intelligentie een boost! Ook voor oudere dames en heren is het een oppepper.

Dat is echter niet de enige reden waarom sex supergezond is natuurlijk.We geven je hieronder nog 10 redenen om vaker het bed in te duiken. Waar wacht je nog op?!

Sex helpt je om beter te slapen

Het is een natuurlijk reactie van het lichaam om vermoeid te raken na geslachtsgemeenschap. Van sex raak je dus uitgeput! Wil je lekker slapen? Span je dan eerst even flink in!

Met sex verbrand je calorieën

Als de sportschool niks voor jou is, dan kun je alsnog trainen in de slaapkamer. Uit onderzoek blijkt dat je dankzij regelmatig sexen in intensieve posities net zo goed spieren kunt kweken. Dus: een half uurtje bewegen in de slaapkamer per dag en je kunt dat sportschoolabonnement wel opzeggen!

Sex vermindert pijn

Uit onderzoek blijkt dat vaginale stimulatie onder andere vervelende menstruatiepijn, artritis en migraineklachten vermindert. Dus hoofdpijn is geen excuus meer, maar juist een reden om met je partner het bed in te duiken!

Sex verhoogt de vruchtbaarheid

Stellen die zwanger proberen te raken, kunnen in een zogenaamde sexsleur raken. Meer seks maakt de kans op een zwangerschap echter niet per se groter. Niet de kwantiteit, maar kwaliteit verhoogt de kans op conceptie, zo blijkt uit onderzoek

Sex helpt ziektes te bestrijden

Een goed potje sex kan helpen om ziekte te voorkomen of bestrijden. Zowel bij mannen als vrouwen zou het de kans op kanker, hartziektes en de griep verlagen.

Sex houdt je jong

Mensen die regelmatig vrijen, lijken tot wel zeven jaar jonger, zo blijkt uit recent onderzoek. Daarnaast leiden seksueel actieve mannen en vrouwen een langer en gelukkiger leven. Allemaal dankzij endorfine en de boost van vitamine D (goed voor de huid!).

Sex verbetert de immuniteit

Regelmatig vrijen verhoogt de immuniteit bij mannen en vrouwen. Je pikt dan dus minder snel griepvirussen op. Handig!

Sex werkt stressverlagend

Stress kan je libido verlagen, máár een orgasme vermindert juist die stress. Na een lange drukke dag op het werk is vrijen misschien het laatste waar je aan denkt. Toch is er bijna geen beter of makkelijker medicijn om je lichaam helemaal te laten ontspannen.

Sex is goed voor je blaas

Ook je blaas profiteert van sex. Het kan namelijk incontinentie verminderen, een vaak voorkomend probleem bij veel vrouwen. Je kunt zelfs tijdens sex je bekken aan- en ontspannen om de blaas onder controle te houden.

Sex is goed voor je algemene welzijn

Van sex word jij blij als individu én als koppel zijn jij en je partner ook gelukkiger. Het kan je stemming direct opkrikken en laat een bijzonder goed gevoel achter.

Lees ook:

5 redenen waarom masturberen gezond is

Bron: NU.nl / iDiva