Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Liefdesverdriet: zó veel tijd zou je nodig hebben om je ex te vergeten

Liefdesverdriet: zó veel tijd zou je nodig hebben om je ex te vergeten

Liefdesverdriet: zó veel tijd zou je nodig hebben om je ex te vergeten

Wanneer jij en je partner net een punt achter jullie relatie hebben gezet, denk je waarschijnlijk dat je nooit meer over het liefdesverdriet heen gaat komen. Geloof ons: alles slijt uiteindelijk. Maar hoe lang duurt het nu echt om over een ex heen te komen?

Je denkt waarschijnlijk: dat is toch voor iedereen anders? Klopt, maar toch is er wel zeker een bepaald gemiddelde. Dat blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in The Journal of Positive Psychology.

Liefdesverdriet

Uit de studie komt naar voren dat mannen en vrouwen evenveel tijd nodig hebben om een relatiebreuk te kunnen verwerken. Hoe ze dat weten? Nou, door maar liefst 1.404 studenten tussen de 18 en 25 jaar te ondervragen. Hierbij gaf 71 procent van de kandidaten – zowel mannen als vrouwen, dus – aan na elf weken niet meer het ergste liefdesverdriet te voelen.

Geef het tijd

We weten het, elf weken is nog best een periode en iedereen dealt anders met zijn of haar luddevedu. Maar misschien geeft het enige hoop als je nu het gevoel hebt dat dit verdriet nooit meer over zal gaan. Het heeft gewoon echt tijd nodig! En duurt het bij jou langer dan is dat ook helemaal niet gek, het onderzoek is slechts uitgevoerd bij studenten, dus het kan prima dat in een hogere leeftijdsgroep de verwerkingstijd nét wat anders is.

Lees ook
Blog Janke: ‘Ook na de dood van Stefan is er liefdesverdriet geweest’

Seks met je ex

Is het al een tijdje uit met je ex, maar droom je nog weleens over seks met hem of haar? Uitzonderlijk is het niet, maar we snappen dat je best wil weten waar het vandaan komt en wat deze fantasieën betekenen. Dat lees je allemaal in dit artikel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock