Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Liefdesverdriet? Dit café lijmt je gebroken hart

Liefdesverdriet? Dit café lijmt je gebroken hart

Liefdesverdriet? Dit café lijmt je gebroken hart

Wie na een gebroken hart zijn of haar hart weer wil lijmen kan terecht in het – nu nog virtuele – café van liefdesverdrietexpert Hester Schaart. Zo word je razendsnel je liefdesverdriet de baas.

Steun

Tijdens een gebroken hart huilen we het liefst uit op de schouders van onze vrienden en familie. Volgens Hester Schaart is delen en afleiding dé oplossing voor een gebroken hart. Uithuilen bij vrienden en familie moedigt ze dan ook van harte aan: “Vrienden die je mag lastig vallen met je verhaal zijn goud waard. Het vertellen en delen van je verdriet helpt het gevoel van alleen-op-de-wereld-zijn te stillen. Voor de vrienden is het belangrijk dat ze een beetje geduldig zijn met je herhalingen en dat ze ook laten weten dat er licht is aan het eind van de tunnel. Humor helpt ook. Lachen heelt een gebroken hart.” 

Café voor liefdesverdriet

Dat delen is precies wat er gebeurt in het liefdesverdrietcafé van Hester. Onlangs opende ze het online café dat om de weeks op vrijdag gratis te bezoeken is na het sturen van een mailtje aan de liefdesvertdrietpsycholoog. Hester: “Je hoort de verhalen van anderen. Dat geeft hoop. Als een vrouw van 72 haar verhaal doet over hoe ze na vijftig jaar huwelijk werd verlaten omdat haar man verliefd werd op een ander, dan geeft dat moed aan andere vrouwen als ze zien dat deze vrouw zich heeft ontworsteld aan de pijn en er beter en gelukkiger is uit gekomen. Dan zien en horen ze dat een gebroken hart niet het einde is, maar een, wellicht, pijnlijk begin van iets dat mooi gaat worden.” 

Praten, uithuilen, verwerken

Tijdens de liefdesborrel praat je met gelijkgestemden. Hester benadrukt dat het géén groepstherapie is, maar dat je er zit voor de gezelligheid. “De vrijdagmiddag is een moeilijk moment voor gebroken harten. Het is confronterend om iedereen naar huis te zien gaan waar een partner op ze wacht, waar gezellig wordt gegeten en het weekend plezier zal brengen. Door een uurtje te praten, of te luisteren, met mensen die in hetzelfde schuitje zitten, voelen gebroken harten zich beter. Soms spreken ze onderling af om elkaar in het echt te ontmoeten maar dat hoeft niet.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD Beeld: Unsplash