Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Liefde en sex: kunnen die twee zonder elkaar?

Liefde en sex: kunnen die twee zonder elkaar?

Liefde en sex: kunnen die twee zonder elkaar?

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic op het VIVA-forum. Deze week: de relatie tussen liefde en sex

De een is gek op onenightstands die puur gebaseerd zijn op lust, terwijl de ander eerst verliefd moet zijn voordat ie met iemand het bed deelt. Forummer max72 is benieuwd naar de relatie tussen liefde en sex. Wie ervaart sex als liefde? En kun je überhaupt wel sex hebben zonder enige vorm van liefde?

  • impala: “Er is geen sex puur om de sex bij mij. Ik kan me daar gewoon niks bij voorstellen. Het gaat altijd om de persoon erachter en de klik die we hebben. Om gevoel. Het kan wel zijn dat ik die persoon geen relatiemateriaal vind. Voor mij. Op dat moment.”
  • aquarium: “Het is niet het een of het ander. Soms is sex alleen sex. Soms is sex liefde. Soms is liefde sex.”
  • bossanova: “Ik zie sex met iemand waar je echt niks mee hebt als een soort zelfverkrachting of automutilatie. Ik heb een heel ruim begrip van liefde. Een fetisj is voor mij bijvoorbeeld ook een vorm van (anorganische) liefde. Lust is ook liefde, maar misschien niet zoals God of de kerk het bedoeld heeft.”
  • typotypo: “Sex zonder liefde kan natuurlijk, en is lekker maar oppervlakkig. Sex met liefde is heel wat meer dan alleen maar lekker.”
  • Soetelieve: “Voor mij geen sex zonder liefde. Nu voel ik al snel liefde voor iemand, wat dan weer voortkomt uit sterke aantrekkingskracht. Klikt het, dan ga ik al snel liefde voelen en wil ik sex. Ik wil ook weleens sex ‘op het eerste gezicht’ maar dan gaat dat samen met enorme aantrekkingskracht. Met iemand naar bed gaan die ik erg leuk vind betekent onvermijdelijk gevoelens krijgen. Best lastig soms. Mannen kunnen het beter scheiden denk ik.”
  • Thanateros: “Ik wil liever sex dan intimiteit, dus sex zonder relatie vind ik geweldig. Dat gaat om lust. Sex in een relatie vind ik moeilijk. Dat gaat om lust én emoties.”
  • stellar: “Ik kan prima sex hebben met iemand die ik net een uurtje ken maar waar ik wel een klik mee heb. Daar komt echt geen liefde bij kijken.”

Meepraten? Dat kan hier.

Beeld iStock

Zie ook: