Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Leuke penisweetjes

Leuke penisweetjes

Leuke penisweetjes

Voor mannen is de penis heilig. Je moet er voorzichtig mee omgaan en er vooral geen grapjes over maken, want dat ligt gevoelig. Het mannelijke geslachtsdeel brengt ook een aantal leuke weetjes met zich mee! Wist je bijvoorbeeld al dat je dagelijks met 15 verschillende penissen in contact komt? Hierbij: de leukste penisweetjes.

Kortste en langste penis

Ze zijn er in allerlei soorten, maten en vormen. Dat er nogal verschil in zit, blijkt uit de volgende metingen:

  • de langste penis ooit gemeten is 33 centimeter
  • de korste penis ooit gemeten is 1,5 centimeter
  • slap is de penis gemiddeld 8 centimeter
  • een stijve penis is gemiddeld 13 centimeter (in Nederland 15,87!)

Wil je weten in welk land de gemiddelde penislengte het langst is? Kijk dan hier.

Trainen!

Om de penis in shape te houden moet een man regelmatig een erectie krijgen. Dit komt goed uit, een man krijgt namelijk gemiddeld elf keer per dag een erectie. Wist je dat de penis zelfs 1 tot 2 centimeter korter wordt wanneer hij niet regelmatig stijf wordt?

Groeier of bloeier?

Misschien heb je de termen wel eens voorbij horen komen. Mannen kunnen namelijk een groeier of een bloeier hebben. Een groeier is in slappe toestand vaak niet zo groot, maar wordt een stuk groter wanneer hij stijf wordt. Heeft jouw man een bloeier? Dan is zijn penis normaal gesproken al best groot, maar groeit hij niet veel in erectie. Een man met een kleine penis, krijgt dus misschien wel een hele grote erectie!

Pijpen

In Nederland noemen we het pijpen, maar in sommige landen noemen ze het heel anders. Frankrijk en Italië doen met ons mee. Daar heet het namelijk piper (Frans) en pompare (Italiaans). In Engeland en Duitsland noemen ze het liever blazen. Respectievelijk ‘to blow’ en ‘blasen’. In Spanje houden ze meer van zuigen en sabbelen. Ze noemen pijpen daarom ‘chupar’.

Indirect contact

Sta je al een tijdje droog? Toch heb je dagelijks met heel wat penissen te maken. Per dag komen je handen namelijk indirect in contact met een stuk of 15 piemels! Dit gebeurt onder andere via deurkrukken, handenschudden en de wc-bril. Niet zo’n fris idee…

Ejaculatie

Wist je dat een man gemiddeld maar liefst 7200 keer in zijn leven ejaculeert. Ongeveer 2000 keer daarvan komt door masturberen. In totaal komt daar ruim 53 liter (!) sperma bij vrij. Dit sperma heeft tijdens de ejaculatie een snelheid van ongeveer 45 kilometer per uur en bevat per theelepel 5 calorieën. No worries dus als je op dieet bent.

Bron: men.webmd.com