Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Lessen tussen de lakens: Naar de maan

Lessen tussen de lakens: Naar de maan

Lessen tussen de lakens: Naar de maan

Een avondje los met behulp van de kosmos? Waarom niet! De maan heeft namelijk invloed op ons seksleven. Noteer zondag 5 juli vast in de agenda: door de volle maan seksen jullie dan namelijk de sterren van de hemel.

De wassende maan: sekspraat

Dit is de periode waarin de maan van nauwelijks zichtbaar verandert in een halfvolle en uiteindelijk bijna volle maan. Een periode waarin communicatie centraal staat, belangrijk voor het succes van jullie bedsessies. Een goed moment dus om je inner dirty talker de vrije loop te laten en zo het vuur in de slaapkamer weer aan te wakkeren. Bespreek, in lekker veel details, je fantasieën en diepste verlangens. Last van miscommunicatie met je lover? Door de wassende maan is dit makkelijk uit te praten.

De nieuwe maan: op ontdekkingsreis

Tijdens een nieuwe maan is de maan nauwelijks te zien, omdat de zon en maan in deze fase in dezelfde positie staan ten opzichte van de aarde. Deze periode staat spiritueel gezien voor een nieuw begin en meer creativiteit. Hét moment om nieuwe dingen uit te proberen, uit je seksuele comfortzone te stappen en je wilde kant te laten zien. Zoek een nieuw spannend seksspeeltje uit, probeer een kinky rollenspel of voeg wat avontuurlijke seksstandjes toe aan jullie repertoire.

Afnemende maan: relaxseks

Je hebt nu nieuwe dingen uitgeprobeerd, je diepste seksverlangens onthuld en als klap op de vuurpijl een nacht lang genoten van hemelse orgasmes. Nu is het tijdens de afnemende maan, de laatste fase van de maancyclus, tijd voor ontspanning en bijkomen. Ga voor standjes waarin jullie lekker slow te werk kunnen gaan en die weinig energie kosten. Niet vluchtig van bil met een orgasme als doel, maar liefdevol en intiem met je partner bezig zijn. Dan ben je in no time klaar om weer van voor af aan te beginnen.

Volle maan: killerorgasmes

De volle maan is de climax van de maancyclus én je seksleven. Dit is de tijd om te oogsten. De levels oestrogeen en testosteron stijgen, net als je energieniveau, wat ervoor zorgt dat je libido een flinke boost krijgt. Het resultaat? Intense orgasmes! Volgens astrologen wekt de maanenergie ook creativiteit, genot en vooral sensualiteit op. Eigenlijk mag je het dus niet missen om tijdens de volle maan de horizontale tango uit te voeren. Daarnaast slaap je volgens onderzoek slechter tijdens een volle maan. En zeg nou zelf: als je toch wakker bent, waarom dan niet optimaal gebruik maken van het moment?

Tekst: Samantha Lakker | Beeld: iStock

Lees ook: Lessen tussen de lakens: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Lessen tussen de lakens is afkomstig uit VIVA 27-2020. Deze editie ligt t/m 7 juli in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«