Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Lekkerder in je vel door een orgasme? Hierdoor komt het

Lekkerder in je vel door een orgasme? Hierdoor komt het

Lekkerder in je vel door een orgasme? Hierdoor komt het

Een orgasme kan je mentale gezondheid een boost geven, waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. Van een lager risico op bepaalde ziektes tot vermindering van stress. Naast dat een orgasme ervoor zorgt dat je je ontspannen voelt, blijkt nu ook dat het je gelukkiger maakt.

Feelgoodstofjes

Tijdens een orgasme komen er verschillende stoffen vrij, ook wel feelgoodstofjesstofjes genoemd. Eén van die stofjes is Oxcytocine, misschien ken je dit ook wel als het knuffelhormoon. Oxytocine versterkt het gevoel van verbinding en vertrouwen.

Daarnaast vermindert het ook stress. Een ander stofje dat vrijkomt is dopamine, dit wordt het motivatiehormoon genoemd. Dit stofje versterkt de innerlijke drive en motivatie. Volgens psycholoog en sekstherapeut Rachel Needle verbeteren de feelgoodstofjes en de hormonen die vrijkomen je humeur.

Lichamelijke gezondheid

Niet alleen je geest, maar ook je lichaam wordt blij van een orgasme. Vanessa Marin, sekstherapeute, vertelt hoe verbazingwekkend het is wat een orgasme met je lichaam en gezondheid kan doen. Zo verbetert klaarkomen je immuunsysteem en je bloedsomloop. Daarnaast reguleert het je menstruatiecyclus, helpt je beter slapen én neemt je hoofdpijn weg.

Lees ook
Zo geniet je voortaan (nog) meer van orale seks zónder dat je ongemakkelijk doet

Seks zonder orgasme

Ook zonder klaar te komen is seks een goede manier om je humeur, zelfvertrouwen en lichaamsbeeld te verbeteren. Rachel vertelt: “Seksuele tevredenheid draagt bij aan een goede levenskwaliteit. Vrijen of masturberen kan spanning verlichten en je beter doen functioneren. Het doet even wegvluchten uit de realiteit en je zorgen vergeten.’’

Je kunt je dus echt lekkerder in je vel voelen na een orgasme

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images