Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Health > Dáárom haakt die vriendin altijd last minute af

Dáárom haakt die vriendin altijd last minute af

Dáárom haakt die vriendin altijd last minute af

Bijna iedereen heeft zo’n vriendin: de afhaker. Talloze keren haakt ze op het laatste moment af en komt ze niet opdagen op jullie vriendinnendate. Maar hoe komt dat toch?

Vanavond op het programma: een avondje lekker bijkletsen met de vriendinnen in een café’tje. Maar vijftien minuten voor vertrek stuurt vriendin A. je een appje dat ze toch niet komt. ‘Ik voel me niet goed’ is een vaak gehoord excuus, maar soms geeft ze ook helemaal geen uitleg over waarom ze er niet bij zal zijn. En hoewel je intussen wel weet dat A. een befaamde last-minute sjaak-afhaak is, ben je toch gekwetst.

Help!

Volgens Carlin Flora van Psychology Today is er een verklaring voor het gedrag van je vriendin. Flora verwijst naar Brent Roberts, een professor psychologie van de University of Illinois, die last minute afhakers bestempelt als weinig scrupuleus. Ze zijn met andere woorden niet zo gewetensvol.

Dat is misschien wel wat kort door de bocht van mijnheer Roberts. Veel vrouwen hebben immers de neiging om veel te veel hooi op de vork te nemen. Het befaamde please-gedrag. We willen alles goed doen, niemand tegen het hoofd stoten en vooral aardig gevonden worden. Daarom plannen we soms te veel op één dag, met als resultaat een hysterische huilbui “omdat het toch allemaal veel te vééhééél is.” Herkenbaar?

Oordeel dus niet te hard, maar vraag je vriendin of je misschien iets voor haar kan doen. Dat zou je zelf vast ook waarderen. En voor de chronische afhakers zonder geweten: voor hen is er volgens Roberts nog hoop. Hun gedrag zou verbeteren naarmate ze ouder worden. Geduldig afwachten dus maar 🙂

copyright: giphy

 

Lees ook:

 

Bron: flair.be