Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Yay or nay: dít betekent het als je een koosnaampje hebt voor je partner

Yay or nay: dít betekent het als je een koosnaampje hebt voor je partner

Yay or nay: dít betekent het als je een koosnaampje hebt voor je partner

We kennen allemaal wel iemand die een koosnaampje voor hun partner gebruikt of misschien doe je het zelf wel. Maar wat betekent het nou eigenlijk? Is dit goed om te doen voor jullie relatie of juist niet? Elite Daily zocht het uit. 

Koosnaampjes

Elke relatie is anders. Zo ook met het gebruik van koosnaampjes. De één noemt zijn of haar partner gewoon bij de naam en de ander heeft verschillende koosnaampjes zoals ‘babe’ of ‘schat’. Maar maakt het eigenlijk verschil in je relatie? Volgens experts heeft het gebruik van koosnaampjes geen invloed op de duur van een relatie. Je moet voor jezelf kiezen of je het fijn vind of liever niet hebt. Doe het vooral niet als je je er ook niet comfortabel bij voelt.

Extra spanning

Het gebruiken van koosnaampjes kan jullie relatie wel een stuk leuker maken. Life coach Nina Rubin: “Als jullie een koosnaampje voor elkaar hebben door een situatie die jullie hebben meegemaakt, of door een bepaalde achterliggende gedachte, kan het zijn dat dit jullie relatie een stuk leuker maakt.” Doordat je samen met je partner een onderonsje hebt, zorgt het voor extra spanning in jullie relatie. Om deze reden brengt het jullie ook een stuk dichterbij elkaar, omdat alleen jullie weten waar het over gaat.

Lees ook
Is jouw partner linkshandig? 7 redenen waarom je daar blij mee mag zijn

Gewoon blijven doen

Maar of je het nou wel wilt gebruiken of niet, uiteindelijk maakt het volgens de experts voor de relatie niets uit. Hebben jij en je partner geen koosnaampjes voor elkaar? Dan betekent het niet dat jullie relatie slechter is dan van koppels die wel koosnaampjes gebruiken. Bij sommige relaties maakt het gebruik van koosnaampjes alleen maar leuker en zorgt het dat ze dichterbij elkaar komen.

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels