Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is de reden waarom knuffelen na de seks wél een goed idee is

Dit is de reden waarom knuffelen na de seks wél een goed idee is

Dit is de reden waarom knuffelen na de seks wél een goed idee is

Je kent het wel: na een vrijpartij wil jij nog even knuffelen en lepeltje-lepeltje liggen. Je lief, daarentegen, valt soms al na minder dan een minuut in slaap. Maar vanaf nu heb je een extra argument om hem in je armen te drijven. Uit onderzoek blijkt dat je relatie baat heeft bij knuffelen na de seks. Ha!

Onderzoek

Onderzoekers aan de universiteit van Toronto deden een onderzoek bij 138 mannen en 197 vrouwen, die allemaal een relatie hadden. Deze vulden online een vragenlijst in over hun relatie, hun seksleven en affectie. En de resultaten zijn verrassend.

Tevredenheid

Gek genoeg bleken de duur van de seks en het voorspel niet meteen iets te zeggen over hoe tevreden ze zijn met hun relatie. Wat dan wel een goede barometer blijkt? De genegenheid ná de seks. Wie na de seks nog uitgebreid de tijd neemt om te kussen en te knuffelen, is gelukkiger met zijn relatie én blijer met zijn seksleven. Vooral bij koppels met kinderen zou er een merkbaar verschil zijn.

Geluksgevoel

Het zijn dan wel meestal de vrouwen die nog lepeltje-lepeltje willen liggen en dicht tegen hun wederhelft willen aankruipen, ook voor de mannen is er een reden om nog dichter tegen hun partner aan te kruipen. Het naspel zou immers een indirect effect hebben op het geluksgevoel van de man: het verhoogt zijn seksuele tevredenheid, wat op zijn beurt dan weer een effect heeft op zijn relatietevredenheid. Win-win, dus!

Lees ook
Dit kunnen de oorzaken zijn van een opgeblazen gevoel na de seks

Beloning

Volgens de onderzoekers zouden we de knuffelsessies als een soort beloning zien voor de seks, waardoor we ons goed voelen en we dit vaker willen doen. Bovendien gaan we ons ook sterker met elkaar verbonden voelen. Hoe de kracht van een knuffel wonderen kan doen! Overtuig je lief straks dus maar om dicht bij jou te kruipen of schuif hem dit artikel onder zijn neus. Hey, alles voor een goede relatie, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.