Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Jouw gezonde vagina

Jouw gezonde vagina

Jouw gezonde vagina

Vrijwel elke vrouw heeft er wel eens last van gehad, vaginale afscheiding. Deze afscheiding, ook wel witte vloed genoemd, bestaat uit doorzichtig waterig vocht en slijm. De vloed reinigt je vagina binnenshuis, dus het is goed dat het bestaat.

Alleen soms kan witte vloed erg vervelend zijn. De vloed kan gepaard gaan met jeuk, pijn en ontstoken schaamlippen. Wat een verschijnsel is van een vaginale infectie. Je kan veel last hebben van zo’n infectie, omdat het naast de pijn en jeuk ook vies kan ruiken. Als je daar last van hebt, is het goed om naar de huisarts te gaan. De huisarts kan onderzoeken of je een vaginale infectie hebt en je eventueel de nodige medicijnen voorschrijven. Met de juiste medicijnen kun je er gelukkig snel vanaf zijn.

Helaas zijn er ook vrouwen die chronisch last hebben van witte vloed. Deze kwaal is erg onplezierig en kan er voor zorgen dat je minder zin in seks hebt. Je voelt je onzeker over je vagina en voelt je ongemakkelijk wanneer je merk dat je ondergoed nat wordt. Een van de dingen die je kunt doen om er voor te zorgen dat de afscheiding afneemt, is het dragen van katoenen ondergoed. Katoen neemt vocht goed op, broeit niet en ventileert uitstekend. Synthetisch ondergoed is namelijk een voedingsbodem voor schimmels en dus voor afscheiding.

Maar katoenen ondergoed is niet altijd het mooiste ondergoed. Ondanks dat je het beste met je vagina voor hebt, is het soms ook wel leuk om er sexy uit te zien. Dat je in de spiegel kijkt en denkt ‘wow! Dat ben ik!’. Gelukkig heeft Victoria’s Secret een katoenen lingerielijn ontworpen. De slips van Victoria’s Secret zijn er in verschillende patronen met bijpassende beha. Voor de kleinere portemonnee kun je goed terecht bij H&M, Hema en V&D. Met die lingerie zie je er nog steeds mooi en sexy uit, zonder de kans op vaginale infecties te vergroten.


vlnr: Victoria’s Secret vanaf € 5,80 tot € 6,60, Puma hipster € 14,00, Hema string € 4.95, H&M sets van drie hipsters € 12,95, H&M hipster € 3,95.