Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Je kan er niet oud genoeg mee beginnen: hoe ouder, hoe beter de seks

Je kan er niet oud genoeg mee beginnen: hoe ouder, hoe beter de seks

Je kan er niet oud genoeg mee beginnen: hoe ouder, hoe beter de seks

Je zou haast denken dat ‘seks beter is wanneer je jong bent’, maar we zitten er allemaal naast. Vooral bij vijftig plus vrouwen schijnt de seks te verbeteren, blijkt uit onderzoek. 

Nooit te oud voor seks

Dit is waarschijnlijk een grote opluchting op voor vele vrouwen. De meeste zijn namelijk bang dat de seks verslechtert door de overgang, maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, want de seks wordt juist beter. De menopauze hoeft namelijk helemaal geen negatief effect te hebben op je libido. Het zijn vooral de hormonen die zullen opspelen. Maar wat zorgt er dan voor dat de seks beter wordt als je ouder bent?

Lees ook
Heb jij rare seksdromen? Wij ontcijferen ze speciaal voor jou

Oud, maar wijs

De reden achter dit wonderbaarlijke nieuws is best simpel. Hoe ouder je wordt, hoe meer ervaring je hebt in het leven én dus met elkaars seksuele verlangens. Doordat je al veel ervaring hebt op het gebied van seks, is er dus ook meer zelfvertrouwen. Je weet waar je goed in bent en je kunt beter communiceren – wat overigens erg belangrijk is tijdens de seks. Als dat nog niet genoeg redenen waren, is experimenteren ook iets wat vaker gebeurt op je vijftigste. Je hebt waarschijnlijk al vaker ‘normale’ seks gehad en je wilt daarom meer dingen uitproberen. Daardoor wordt de seks extra spannend en nog leuker voor jezelf om te ervaren. Oud worden is dus helemaal niet erg!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages