Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Je bent niet meer verliefd, wat nu?

Je bent niet meer verliefd, wat nu?

Je bent niet meer verliefd, wat nu?

De vlinders in je buik zijn morsdood, je roze bril is kapot en je hart slaat op z’n normaal, rustig ritme wanneer je hem ziet: je bent niet meer verliefd. Maar betekent dat dan sowieso ook het einde van jullie relatie? Een mens kan niet verwachten eeuwig verliefd te blijven, toch? Enter enorm dilemma.

Elke relatie is anders en je kan de toekomst niet voorspellen, dus een eenvoudig antwoord zal niemand – zelfs niet je alwetende moedertje of je beste vriendin met véél ervaring – je kunnen geven. Maar er zijn wel enkele tekenen aan de wand die je kunnen duidelijk maken dat het misschien toch tijd is om er een punt achter te zetten.

1. Je wordt iemand anders wanneer je bij hem bent.

En die persoon vind je helemaal niet leuk. Je bent humeurig, zeurt en klaagt en voelt je futloos? De juiste partner maakt je net – om het met een romcom cliché te zeggen – de beste versie van jezelf, niet de slechtste. Opgepast: als je 24 op 24 een chagrijnig venijn bent, ben je misschien gewoon aan het PMS’en. Of zwanger.

2. Jullie maken nooit meer samen plezier.

De enige uitstapjes die jullie nog samen maken zijn familie- en trouwfeesten en die voelen als verplichtingen. Op die gelegenheden praten jullie amper met elkaar, laat staan dat jullie plezier maken. Als het idee van een leuk uitje alleen met hem je minder dan enthousiast maakt, is het einde in zicht

3. Jullie hebben nooit meer samen plezier in bed.

Niet alle koppels hebben veel seks. Maar als jullie vroeger bijna tweedagelijks vreeën en hij tegenwoordig blij mag zijn met één keer in een maand, is dat een duidelijk signaal dat jij het eigenlijk al opgegeven hebt. Als hij je er na een tijd zelf niet meer om vraagt, mag je veronderstellen dat ook hij de handdoek in de ring gooit, maar evenmin de knoop durft doorhakken. Of dat hij vreemdgaat, dat kan ook. Of, een nuance, dat jullie even in een seksdipje zitten. Hebben jullie het misschien te druk? Probeer er eens over te praten

4. Je ergert je dood aan kleine eigenschappen die je vroeger geweldig vond.

Het feit dat hij niet bang is om zich belachelijk te maken en helemaal losgaat op de dansvloer, was iets dat jou al die tijd geleden in hem had aangetrokken. Nu staat het schaamrood je op de wangen wanneer hij op het trouwfeest van je nicht de Gangnam Style-dans doet. Iedereen heeft mindere eigenschappen en er zullen altijd dingen zijn waaraan je je stoort, maar als je ergert aan letterlijk álles wat hij doet is het misschien tijd om los te laten.

copyright: giphy

copyright: giphy

5. Als jullie gedronken hebben, maken jullie altijd ruzie.

Vroeger was het zodra jullie een druppel alcohol in jullie bloed hadden gegarandeerd sexy time. Tegenwoordig is alcohol letterlijk de duivel en lijkt het alsof alle opgebouwde frustraties ontketend worden na een paar glazen wijn. Van “een dronken vrouw is een engel in bed” naar “een dronken vrouw is hysterisch in bed.”And not in a good way. Nu is het hier wel even tijd voor een moment van zelfreflectie: misschien heb jij een kwaaie dronk. Of hij. Heb je ook wel eens ruzie met je vriendinnen als je drinkt? Of emotionele aanvallen? Dronken ruzies kunnen een slecht teken zijn, maar je hoeft er niet in alle gevallen evenveel waarde aan te hechten. Kijk voor een referentiekader misschien eens naar de Geordie Shore… (over hoe het dus níet moet)

Lees ook:

Bron: flair.be