Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

Dit is hét woord dat je nooit mag gebruiken in een relatie

Er bestaan waarschijnlijk verschillende woorden die je nooit zou mogen gebruiken in een relatie, maar als er een woord is dat compleet uit den boze is, dan is het wel  het woordje ‘zou’. 

Hij zou me vaker moeten bellen. Hij zou moeten stoppen met zo te overdrijven. We zouden elke avond seks moeten hebben. Zelfs in een constructieve context voelt het woord ‘zou’ aan als verplichtend, veeleisend en ongelukkig. Het maakt niet uit wat de context is, de ontvanger van de boodschap voelt zich hoe dan ook een mislukking.

eyeroll

Oorlogsverklaring

Wanneer je het woord gebruikt tegen je partner, lijkt het bijna een oorlogsverklaring. De zin ‘Je zou me meer moeten bellen’, zal ervoor zorgen dat hij zich een klootzak voelt, waardoor hij waarschijnlijk meteen in de verdediging schiet. In jouw geval geeft ‘zou’ je dan weer het gevoel alsof je niet goed genoeg bent. Want als hij écht van je houdt, zou hij je toch vaker bellen, toch?

Wanneer je ‘zou’ gebruikt in een zin die refereert naar jullie als koppel, kan het de indruk geven dat jullie niet werken als stel. Want als dat wel zo zou zijn, zou je geen ‘zou’-lijst hebben, nietwaar?

Klacht zonder oplossing

Het lijkt misschien allemaal wat dramatisch, maar het is pas wanneer je ‘zou’ vervangt door een ander woord dat je opmerkt hoe negatief het klinkt. In plaats van te zeggen ‘Hij zou me vaker moeten bellen’, wat een klacht is zonder oplossing, kan je er beter een verzoek van maken: ‘Ik zou het fijn vinden als je me elke avond zou bellen’.

Je zegt eigenlijk exact hetzelfde, en toch maakt het een wereld van verschil. Straks misschien toch eens proberen als je lief je nog maar eens vergeten bellen is?

 

Lees ook:

Copyright: Laura Vansweevelt