Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Is samen slapen beter voor je relatie?

Is samen slapen beter voor je relatie?

Is samen slapen beter voor je relatie?

Kruipen jij en je vriend altijd samen onder de wol of ben jij een nachtbraker die pas in het holst van de nacht tegen zijn warme lijf aan schurkt? Volgens Amerikaans onderzoek kunnen jullie in dat geval vanaf nu beter tegelijk gaan slapen.

De onderzoekers wilden weten wat maakt dat relaties eindigen. Volgens het onderzoek eindigen lange relaties (vanaf 10 jaar) door een gebrek aan intimiteit en verbondenheid, maar ligt er al eerder een andere dreiging op de loer.

Onopvallend?
Zo zou apart naar bed gaan “een onopvallende relatiemoordenaar zijn”. Na gemiddeld 3,5 jaar in een relatie neigen veel stellen op verschillende tijden te gaan slapen. Het gevolg hiervan is dat er minder tijd is voor intimiteit en gevoelens van geborgenheid en verbondenheid, waardoor partners eerder uit elkaar groeien.

slaapstelletje

copyright: giphy

Knuffelen
Klinisch psycholoog en slaapmedicatie-specialist Wendy Troxel zegt hierover: “Voor veel stellen is het samen in bed liggen voor het slapengaan, soms zelfs het meest dierbare en belangrijkste deel van de dag.” Deze tijd is bedoeld om te knuffelen en om te praten over je relatie, toekomstplannen, werk, school of gewoon om simpelweg te kletsen. Het onderzoek toont ook aan dat stellen die na de seks met elkaar knuffelen en praten, het zogenaamde pillow talk, meer positieve gevoelens voor elkaar ontwikkelen, welke gelinkt worden aan vertrouwen, verbondenheid en tevredenheid over de relatie.

Daarom moeten we ook direct een belangrijke nuance bij dit onderzoek plaatsten: als je tegelijk gaat slapen, maar allebei tunnelvisie op je eigen smartphone of tablet hebt, is er natuurlijk weinig sprake van intimiteit – en nee, Snapchats naar elkaar sturen, telt niet 😉

Wat denken jullie? Het proberen waard of onzinonderzoekje?

 

Lees ook:

Bron: Libelle