Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Is je clitoris minder gevoelig na het gebruiken van een vibrator?

Is je clitoris minder gevoelig na het gebruiken van een vibrator?

Is je clitoris minder gevoelig na het gebruiken van een vibrator?

Misschien heb je het wel een keer voorbij horen komen: het verhaal over dat je clitoris minder gevoelig wordt door veel masturberen of het gebruiken van een vibrator. Moeten we hier nou echt zorgen over maken of is dit onzin? Wij hebben het verlossende antwoord!  

Taboe

Het is 2021, maar er rust nog steeds een taboe op vrouwen die baas zijn over hun seksualiteit. Als mannen het hebben over aftrekken is het normaal. Wanneer een vrouw over seksspeeltjes praat is het opeens raar…

De mensen die in dit taboe geloven hebben ook gezegd dat je door te veel masturberen minder gevoel in de clitoris krijgt. Vooral als je hierbij ook seksspeeltjes gebruikt. Dit is dus gelukkig een fabeltje.

Dit zeggen experts

Volgens experts hoeven we ons helemaal geen zorgen te maken. De clitoris wordt niet minder gevoelig van een vibrator. Uit een onderzoek blijkt namelijk dat 71% van de vrouwen nog nooit problemen heeft ervaren na het gebruik van een vibrator. Die andere vrouwen ervaarde wel gevoelloosheid, maar dat duurde bij 1 op de 200 vrouwen niet langer dan een dag. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de gevoelloosheid voor altijd blijft.

Lees ook
Oops! Dít zijn de meest gemaakte fouten bij het gebruik van seksspeeltjes

Klaarkomen

Er ontstaat vaak wel een misverstand over het klaarkomen. Door een vibrator kom je veel sneller klaar dan dat je seks hebt. Hierdoor kun je denken dat je clitoris minder gevoelig is, maar dat is dus helemaal niet zo. Het is eigenlijk een onnatuurlijke manier om klaar te komen door middel van een vibrator. Het is dus niet raar dat je clitoris met normale seks meer stimulatie nodig heeft. Geen zorgen dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: Getty Images