Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Hoort een perfecte eerste date zo te verlopen?

Hoort een perfecte eerste date zo te verlopen?

Hoort een perfecte eerste date zo te verlopen?

Is het huidige Tinder- en Happn-klimaat is daten aan de orde van de dag. Niet alleen gaan we veel vaker op date, we daten ook nog eens met meer verschillende mensen – soms tegelijk. Logisch dat je soms even niet meer weet waar je potentiële scharrel/liefje mee naartoe wilt nemen.

Casual koffiedrinken op een zaterdagmiddag of toch liever een uitgebreid diner in een gezellig restaurantje? Vooral van de dates met ‘relatiemateriaal’ hangt natuurlijk nogal wat af. Onderzoekers van het bureau Match waren dermate geïnteresseerd in het fenomeen ‘eerste date’ dat ze er een uitgebreid onderzoek naar hebben gedaan. Wat blijkt? Er bestaat een formule voor de perfecte date!

romanticdinner

copyright: giphy

Cocktails

Voor een geslaagde date kun je het beste cocktails gaan drinken in een bar, een uurtje of twee. Volgens onderzoekster en antropologe Helen Fischer maakt een gemixt drankje, zoals gin-tonic, dat je makkelijker praat (ook over jezelf) en dat je je socialer opstelt. De combinatie van alcohol en suiker zou je alert en tegelijkertijd ontspannen maken.

Eten is volgens Fischer een definitieve no-no tijdens een eerste date. Je bent nog aan het verkennen, dat kun je beter niet koppelen aan een uitgebreid diner. Bovendien: simpelweg een drankje doen geeft je de kans om snel de aftocht te blazen als je date toch niet direct de sportieve alleskunner (en eerder de humeurige baardmans) blijkt te zijn die jij in hem gezien had.

 

Lees ook:

Bron: Grazia UK