Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Bewezen: stellen die de huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks

Bewezen: stellen die de huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks

Bewezen: stellen die de huishoudelijke taken verdelen hebben vaker seks

Ben jij degene die thuis alle huishoudelijke klusjes doet? En heb je nog een goed excuus nodig zodat je partner ook af en toe eens de stofzuiger pakt? Dan zul je blij zijn met dit onderzoek. Want: stelletjes die de huishoudelijke taken verdelen hebben meer seks. Als hij nou nog geen zin krijgt om de was te doen, dan weten wij het ook niet meer!

Huishoudelijke taken

Volgens een studie die op 20 juni gepubliceerd werd in het Journal of Marriage and Family zouden koppels die huishoudelijke taken delen, ook vaker de lakens delen. Onderzoekers van de University of Utah lieten stelletjes een enquête invullen, en wat blijkt: in relaties waar de vrouw het grootste deel van de huishoudelijke taken op zich neemt, hebben de stelletjes gemiddeld 5 keer per maand seks. Stelletjes die de huishoudelijk taken gelijk verdeeld hebben, hebben gemiddeld zo’n 6,8 keer per maand seks.

Lees ook
Niet meer doen: deze huishoudelijke gewoonte is funest voor je relatie

Gelijkheid

De verklaring hiervoor zou zijn dat de koppels die gelijkheid nastreven in hun relatie gelukkiger zijn, en omdat ze gelukkiger zijn, hebben ze ook meer seks. En omdat de taken eerlijk verdeeld zijn, hebben ze ook meer tijd over om van elkaar te genieten. Klinkt ons dus als een win-win situatie in de oren! De enige vraag die ons nog rest, is natuurlijk: wat is het effect op je seksleven als de man bijna al het huishoudelijke werk doet?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair.be | Originele tekst: Elke Spelters