Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Huil jij weleens na de seks? Dít is de reden!

Huil jij weleens na de seks? Dít is de reden!

Huil jij weleens na de seks? Dít is de reden!

Is het jou weleens overkomen dat je na de seks overmand werd door emoties? Dat er een klein traantje over je wang gleed, na het bijkomen van een fijne vrijpartij in de armen van je liefde? Dit onderzoek legt uit hoe het kan!

Post-sex blues
Huilen na de seks is een veelvoorkomend fenomeen, en er is zelfs een naam voor: de post-sex blues. 46% van de vrouwen tussen de 18 en 55 heeft hier ervaring mee, dat is bijna de helft dus. Daarvan heeft 5,1% van de vrouwen er zelfs regelmatig last van.

Hormonen
De tranen die je voelt opwellen na een hoogtepunt worden veroorzaakt door je hormoonschommelingen, die op hun beurt weer veroorzaakt kunnen worden door seks. Nu zijn vrouwen over het algemeen gevoeliger voor het emotionele effect van seks dan mannen, maar het is bewezen dat vrijen bepaalde gevoelens omhoog kan brengen die je van tevoren totaal niet had.

Intiem
Hoe intiem en goed je relatie is, blijkt opvallend genoeg voor de intensiteit of frequentie van de huilbuien trouwens helemaal niet uit te maken. Schaam je dus niet wanneer er een glinsterend traantje over je wang glijdt, en weet dat je écht niet de enige bent die hier last van heeft! Mocht de man in kwestie het toch wat vreemd vinden, laat dan de term ‘hormonen’ vallen. Dit werkt vaak erg doeltreffend bij de andere sekse!

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: