Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Hoofdredacteur Debby: ‘Mijn verkering vertelde dat hij niet geloofde in monogamie’

Hoofdredacteur Debby: ‘Mijn verkering vertelde dat hij niet geloofde in monogamie’

Hoofdredacteur Debby: ‘Mijn verkering vertelde dat hij niet geloofde in monogamie’

Tot mijn zeventiende had ik een vrij solide beeld van relaties: je kiest voor elkaar en daar hoort vreemdgaan niet bij. Mijn ouders zijn de grondleggers van dit rooskleurige, monogame wereldbeeld. Natuurlijk zullen ook zij hun struggles hebben gekend, maar ze zouden elkaar nooit bedriegen. Tenminste, daar ga ik van uit. Maar niets is zeker natuurlijk. Zo hoorde ik laatst de smakelijke roddel over twee collega’s, beiden getrouwd, niet met elkaar, die al copulerend in een vergaderzaal waren betrapt door een derde collega. Ik wil maar zeggen: álles is mogelijk in een ‘goed huwelijk’. Maar goed, dat wist ik toen nog niet. Totdat ik verkering kreeg met de eerste liefde van mijn leven: Gijs. Een flamboyante kunstenaarszoon die allesbehalve burgerlijk was. En dat sprak mij – bleu uit de provincie in de grote stad – nou juist zo aan. Zijn opvoeding leek op geen enkele manier op de mijne. Zijn vader hield er een polyamoureuze relatie met vijf vrouwen op na. Een Anton-Heijboer-achtige situatie die bij mij insloeg als een bom. En toen vertelde mijn verkering ook nog dat hij niet geloofde in monogamie. ‘Mensen zijn daar niet voor gemaakt.’ Mijn wereldbeeld verbrijzelde. Hoe konden mensen elkaar dit aandoen! Gelukkig ben ook ik volwassen geworden en inmiddels weet ik beter. Tussen polyamorie en monogamie zit een wereld vol nuances. Je leest er alles over in ons vreemdgaan-dossier in het magazine.

Debby Gerritsen
Hoofdredacteur VIVA

Deze editorial is afkomstig uit VIVA 43-2018. Deze editie ligt t/m 30 oktober in de winkel. Je kunt de editie ook hieronder online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER«