Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Relatie & Seks > Hoelang wacht je met antwoorden en andere ongeschreven regels voor whatsappen met je date

Hoelang wacht je met antwoorden en andere ongeschreven regels voor whatsappen met je date

Hoelang wacht je met antwoorden en andere ongeschreven regels voor whatsappen met je date

Whatsappen met je nieuwe vlam: het kan nog weleens lastig zijn. Moet je direct reageren als je een berichtje ontvangt? Of is het juist aantrekkelijker om een tijdje te wachten? En hoe lang dan?

Datingservice Lexa.nl deed onderzoek onder 1.000 Nederlandse singles naar whatsappgedrag na de eerste date. Daar kwamen een aantal opmerkelijke conclusies uit die we je niet willen ontnemen.

Nee, jij eerst

Wie moet na de eerste date de eerste stap zetten om de ander iets te sturen? Bijna driekwart van de singles geeft aan dat het hem of haar niks uitmaakt. Toch hoopt drie op de tien vrouwen stiekem dat de ander de eerste stap zet. Een beetje gentlemangedrag blijft immers toch aantrekkelijk.

Timing is key

Wie graag een tweede afspraak met z’n nieuwe aanwinst wil, kan het best niet te lang wachten met het sturen van een berichtje. Tachtig procent van zowel de mannen als de vrouwen verwacht binnen een dag na de date een berichtje. 28 procent ziet het liefst zelfs al binnen een uur een appje op zijn of haar telefoon verschijnen. Als de ander eerst iets stuurt, wil zestig procent uiterlijk de volgende dag antwoord. Een op de drie vindt een reactie binnen een week ook nog acceptabel.

Als je je blauwe vinkjes op WhatsApp aan hebt staan, moet je oppassen – vooral als je date een vrouw betreft. Wél lezen maar niet reageren wordt door ruim veertig procent van de dames gezien als tegenslag. Zij worden hier verdrietig, hopeloos, boos of zelfs wraakzuchtig van.

Sexting

Voor de durfals onder ons: een sexy berichtje na de eerste afspraakje moet kunnen. Althans, als je een mannelijke date hebt. Nederlandse mannen kunnen een opwindend berichtje zoals ‘pak een taxi en kom nog even bij me langs’ of ‘ik durf te wedden dat jij er naakt fantastisch uitziet’ namelijk wel waarderen. Vrouwen zijn hier minder fan van: 90 procent vindt dit soort berichten een afknapper. Zij zien liever een simpele ‘ik hoop je snel weer te zien’.

All the way

Ooit zo ondersteboven geweest van je date dat je hem of haar direct de liefde wilde verklaren? Hoewel we altijd dachten dat het verstandig was om hier even mee te wachten, blijkt uit het onderzoek dat de helft (!) van de mannen het leuk vindt om na de eerste date een ‘ik hou van je’ via WhatsApp te krijgen. Wait, what?!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Beeld Shutterstock

[RECENT_POSTS]